Zavřít reklamu

Pokud nepatříte zrovna k příznivcům samolepek, ale chtěli byste svůj MacBook co do vzhledu vylepšit, nyní máte možnost s pomocí Speck SeeThru. Kryty SeeThru jsou k dispozici na všechny prodávané MacBook Air a MacBook Pro, my jsme kryt testovali na MacBook Air 11″. Žena si chtěla svůj MacBook Air nejen více personifikovat, ale zejména chránit, vybrala si tedy SeeThru v barvě Blossom, která odpovídá světle růžové, až průhledné barvě. Pojďme se společně podívat na to, zda dokázal kryt SeeTrhu uspokojit požadavky, které na něho dáma klade.

Hned na úvod si dovolím napsat, že ačkoli jsem se na naší fanouškovské stránce Facebook setkal s několika názory uživatelů, kteří SeeThru používají a jsou s ním nespokojeni, ani jeden z těchto uživatelů však nemá MacBook Air, ale MacBook Pro. Názor v recenzi proto berte jako směrodatný pouze u verze pro MacBook Air, ta se totiž podle zkušeností našich čtenářů od verze pro MacBook Pro výrazně liší, i když se to na první pohled nezdá. Recenze tedy poskytuje názor pouze na obal SeeThru pro MacBook Air 11″. O rozdílu značně napovídá již skutečnost, že zatím co kryt pro MacBook Air je tenký 1,2mm, kryt pro MacBook Pro je tenký 2,1mm, je tedy jasné, že má jiné vlastnosti.

SeeThru

SeeThru je balený v plastové krabičce obalené kartonem na kterém taktéž najdeme základní informace o funkčnosti krytu a jeho instalaci. Kryt se skládá ze dvou kusů, prvního pro víko a druhého pro tělo počítače. Instalace je velmi snadná a spočívá v pouhém nacvaknutí krytu na víko a šasi. Po nacvaknutí obklopuje kryt počítač v zavřeném stavu ze všech stran, tedy celé víko a tělo včetně boků. Přístupné jsou pouze veškeré porty. Počítač je tedy možné naprosto plnohodnotně používat s krytem, stejně tak jako bez něho. Kryt je tenký pouhých 1,2mm a jeho váha je při používání MacBook Air 11″ zcela zanedbatelná. Sám o sobě kryt neváží téměř nic a nenavýší ani hmotnost počítače.

Podle údajů výrobce by s krytem nemělo dojít k žádnému navýšení teploty uvnitř MacBooku, k tomu dle našeho měření skutečně nedochází a SeeThru nemá na teplotu počítače žádný vliv. Bohužel kryt je tak tenký, že hrozí jeho prasknutí. Počítač je tedy sice chráněn proti poškrábání, ovšem samotný kryt není nikterak pevný a je potřeba na něj brát ohled zejména během přenášení. Pokud si myslíte, že kryt plnohodnotně nahradí pevný obal, ve kterém počítač dáváte do kabelky, bohužel budete zklamáni. Počítač s krytem je naopak více choulostivý, než bez něho.

MacBook-SeeThru

Konkrétně tento, velmi jemně zbarvený kryt zpříjemní vzhled MacBooku Air, který neustále ukazuje svou hliníkovou barvu, ovšem pokrytou růžovým nádechem. Jablíčko je vidět téměř stejně dobře, jako když je počítač bez krytu. SeeThru je na rozdíl od jiných řešení příjemným způsobem, jak pozměnit vzhled MacBooku Air, ovšem ne na úkor jeho jedinečnosti. Počítač sice vypadá jinak, zajímavěji, ale neztrácí autentičnost značky Apple. Kryt navíc obsahuje čtveřici gumových podložek, které fungují ještě lépe než ty, které jsou přímo na počítači a MacBook Air vám tak na stole neujede ani při větší snaze o posunutí.

Dnes nejčtenější

.