Zavřít reklamu

Do doby než vymyslí autopilota si budeme muset ještě pár let počkat, již nyní si však můžeme zpříjemnit přípravu na testy v autoškole díky aplikaci na iOS zařízení. Autoškola eTesty představuje aplikaci s jejíž pomocí se můžete na absolvování testů v autoškole připravit s pomocí mobilního telefonu iPhone, multimediálního přehrávače iPod touch nebo tabletu iPad. Aplikace nabízí možnost vyzkoušet si testy nutné pro absolvování autoškoly pro motorová vozidla kategorií A, B, B+E, C, C+E, D, D+E. Pojďme se podívat, zda nám Autoškola eTesty skutečně pomůže v přípravě na testy.

Aplikace umožňuje použití ve dvou režimech, v režimu testu a v režimu prohlížení otázek. V režimu testu si jednoduše zvolíte kategorii otázek a jejich obtížnost. Navolíte tak například, že chcete procvičit obtížné otázky potřebné pro získání řidičského oprávnění B. Při prohlížení otázek si vyberete otázky, které jsou potřebné k získání daného řidičského oprávnění a následně vyplňujete běžný test. Máte však možnost vybrat si kategorii otázek a odpovídat tak pouze na otázky, týkající se jedné z následujících kategorií: Pravidla, Značky, Jízda, Situace, Podmínky, Provoz a První pomoc. Rozdíl je však v tom, že se automatiky dozvíte správnou odpověď okamžitě po zadání odpovědi na danou otázku.

Při vyplňování testu se automaticky vygeneruje 25 otázek, které odpovídají právní předpisům testů autoškol pro rok 2012. Zodpovězením na 25 otázek máte možnost získat až 50 bodů. Každá otázka má pouze jedinou správnou odpověď. Pro úspěšné absolvování testů je pak nutné dosáhnout minimálně 43 bodů v časovém limitu 30 minut. Následně se dozvíte výsledek test a zobrazí se správné odpovědi na každou otázku. Otázky i forma testu odpovídají skutečným testům, které na vás čekají v autoškole. Pokud se tedy připravíte na autoškolu pomocí aplikace Autoškola eTesty, máte jistotu, že se připravujete přesně podle aktuálních předpisů a právních řádů.

Autoškola-eTesty
Autoškola-eTesty

S pomocí aplikace eTesty si můžete zkusit udělat test pro následující řidičská oprávnění:

  • A (motocykl)
  • B (osobní automobil)
  • B+E (osobní automobil s přívěsem)
  • C (nákladní automobil nad 3,5 t)
  • C+E (nákl. automobil s přívěsem nad 750 kg)
  • D (autobus)
  • D+E (autobus s přívěsem nad 750 kg)

Uživatelské rozhraní
Uživatelské rozhraní působí na první pohled pěkným a uhlazeným dojmem. Jeho používání však nemusí vyhovovat každému. Vzhledem k tomu, že se autoři rozhodli pro výrazné, tedy lépe řečeno velké tlačítka a texty, u drtivé většiny odpovědí se zobrazí pouze dvě až tři možnosti a pro zobrazení ostatních možností je nutné scrollovat. Osobně mi vadí zejména skutečnost, že většinou nevidíte všechny odpovědi bez nutnosti posunu a musíte neustále scrollovat nahoru a dolu. Aplikace vsází na velké texty a ovládací prvky, to je samozřejmě výhodné pro naše oči, ale ovládání to příliš nepřidalo, právě naopak. Jako zmatečné si dovolím hodnotit také tlačítko pro vyhodnocení testu a návrat do menu. Tlačítka jsou totiž během testu a jeho vyhodnocování šedé a na první pohled vypadají nefunkčně, opak je však pravdou, tlačítka spolehlivě fungují.

Autoškola-etesty
Autoškola-etesty

Resumé
Aplikace Autoškola eTesty nabízí pohodlnější alternativu k listování učebnicí a kroužkování otázek. Jedná se o pohodlný, rychlý a příjemný způsob jak otestovat své znalosti. Bohužel aplikace obsahuje skutečně pouze testy, nikoli přípravu na testy, čemuž však odpovídá již její název. Aplikace vám spolehlivě ukáže, zda jste připraveni na získání řidičského oprávnění nebo zda jste po letech co automobil řídíte některé předpisy nezapomněli. Na uživatelské rozhraní si nemusí každý zvyknout, je to však zcela individuální záležitost a i v případě, že vám nebude příliš vyhovovat, rozhodně pro vás nebude problém aplikaci plnohodnotně využít. Pokud se připravujete na autoškolu nebo chcete otestovat své znalosti, mohu aplikaci doporučit.

Dnes nejčtenější

.