Zavřít reklamu

Gelaskins vyrábí již řadu let nálepky téměř na všechny produkty v portfoliu společnosti Apple. Nyní se společnost, která je světovou jedničkou v prodeji nálepek na iPhone rozhodla nabídnout kromě nálepek také pevné obaly, Hardcase. Kompletní recenzi nálepek Gelaskins si můžete přečíst zde. Nyní však přichází pevné obaly a my se pojďme společně podívat na to, co dokáží nabídnout a jak si na tom stojí oproti konkurenci. Na svém iPhone 4 používám více jak dva měsíce obal od konkurenční společnosti Pinlo, který je stejný jako Gelaskins Hardcase, porovnání obou krytů se tedy přímo nabízí. Jen pro upřesnění dodám, že obal Pinlo se prodává za cenu 600Kč a Gelaskins Hardcase za cenu pod 900Kč, srovnání je tedy opravdu na místě.

Obecně mám společnost Gelaskins rád, používal jsem Gelaskins na iPod nano 2. generace, kde se mnou absolvoval běhání v těch nejdrsnějších podmínkách a ani po třech letech nebyl poškozený. Stejně tak v současné době používám Gelaskins nálepky na iPhone, ale na Hardcase jsem měl od počátku skeptický pohled. Již v plastové krabičce je na první pohled vidět, že se jedná o poměrně tlustý obal, který iPhone zvětší o tři milimetry. Snad to tedy alespoň vynahradí pevností zpracování. Bohužel pevnost v porovnání s Pinlo taktéž pokulhává, což je škoda. Tedy abych byl přesný, ne že pokulhává, je téměř stejná, což však pro Gelaskins není úspěch, vzhledem k tomu, že je obal Pinlo tenký pouhý milimetr a dosahuje stejné pevnosti jako 3mm tlustý Gelaskins Hardcase. Obal je dostatečně pevný, aby spolehlivě ochránil iPhone, v porovnání se stejně drahým Pinlo je však jasně vidět, že lze stejné pevnosti dosáhnout také při třetinové tloušťce.

Pečlivě vybírejte barvu
Pokud se pro Gelaskins Hardcase rozhodnete, pečlivě si vyberte barvu obalu. Obal je zabarvený taktéž na přední straně, která je vidět vedle displeje telefonu. Já jsem měl možnost testovat bílý obal s černou grafikou, který tvořil okolo displeje iPhone bílý rámeček. Tím, že se iPhone díky rámečku rozšíří o 3mm, vznikne dostatek plochy na které je bílá barva. Okolo celého displeje máte najednou 3mm bíle barva navíc. Gelaskins Hardcase navíc vystupuje nad samotný displej tak, aby bránil jeho poškrábání v momentě, kdy položíte telefon displejem dolů. V záplavě bílé barvy obalu najednou vypadá displej jakoby byl zapadlí více do těla telefonu, což je pro někoho možná zajímavý efekt, pro drtivou většinu uživatelů se však bude jednat o nechtěný efekt.

Kvalita samotného krytu je na perfektní úrovni, stejně tak jako zpracování grafiky, která obaly zdobí. Právě grafika se pravděpodobně má stát největším tahákem k nákupu Gelaskins Hardcase, přece jenom je nyní k dispozici 300 různých vzorů a další rychle přibývají. Na druhou stranu nepřináší kryt nic navíc oproti konkurenci, spíše naopak. Například již zmíněné Pinlo přidává k samotnému krytu, který je usazen v luxusní pevné krabičce navíc hadřík na očištění, 2 kusy nálepky na ochranu displeje, dvojici nálepek na home button tlačítko a dokonce záslepku pro Dock konektor společně se záslepkou pro 3,5mm jack konektor. Přitom se oba obaly prodávají za velmi podobnou cenu a kvalita jejich zpracování je stejná. Při koupi tedy záleží spíše na tom, zda si vás získá některý z více než 300 vzhledů, které jsou k dispozici na internetovém obchodě gelaskiny.cz.

  • Gelaskins Hardcase si můžete na iPhone 4/4s zakoupit za cenu 879Kč zde

Dnes nejčtenější

.