Zavřít reklamu

Predpokladám, že väčšina z vás rada počúva dobrú hudbu, či už na Macoch, iPhonoch, iPodoch alebo iPadoch. Často sa stáva, že na disku alebo v pamäti vášho iZariadenia máte množstvo fotografií, hier, či aplikácií, no nemáte dosť miesta na všetku hudbu, ktorú by ste chceli mať stále so sebou. Spoločnosť Apple vám teraz ponúka výbornú službu s názvom iTunes Match. Jedná sa o úplne jednoduchú, ale pritom naozaj využiteľnú službu, ktorá očarí nejedeného fanušíka hudby. Z názvu sa nedá presne usúdiť o čo presne ide, ale ja sa vám to teraz pokúsim aspoň stručne vysvetliť.

Služba iTunes Match sa nachádza priamo v programe iTunes, konkrétne ju je možné z iTunes aktivovať. Táto služba je spoplatnená sumou 24,99€, čo nie je podľa môjho názoru najmenej, no ak má niekto v počítači napr. 50 GB hudby, ktorú chce mať všetku v iPhone , tak sa túto službu určite oplatí zakúpiť. iTunes Match po aktivovaní, t. j. zaplatení 24,99€, sám natiahne všetku vašu hudbu v počítači priamo na Apple servery. Po uploadnutí celej vašej hudobnej knižnice si už môžete všetku hudbu z počítača vymazať, no zostanú názvy piesní/interpretov a pod. Ďalšou výhodou je vysoká kvalita hudby – ide teda o to, že keď sa vaša hudbobná knižnica uploadne, tak nezáleží na tom v akej kvalite bola, pretože iTunes Match vám ju automaticky skonvertuje do 256Kbps kvality, ktorá je naozaj výborná. Na ktorúkoľvek pieseň môžete kliknúť a zobrazí sa vám aj obláčik (cloud), ktorý značí že song si môžete znovu stiahnuť naspäť do vášho počitača.

Screen Shot 2012-01-07 at 17
Screen Shot 2012-01-07 at 17

 

No myslím, že v Macoch nie je veľký problém mať vyčlenených 50 GB na hudbu, ale horšie je to na iZariadeniach. Myslím, že málokto vlastní iPhone 4s 64GB, ktorý by bol dostačujúci pamäťou aj pre hudboných fajnšmekrov a tak prichádza na rad iTunes Match. Na počítači si pri synchronizácií nastavíte, aby vám do iZariadenia dalo všetky piesne. A je po probléme. Fyzicky tam pamäť zaberať nebudú a uvidíte iba klasickú iTunes knižnicu s tým rozdielom, že keď si kliknete na ľubovoľnú pieseň, automaticky začne byť streamovaná do vášho iZariadenia cez internetové pripojenie, či už WiFi alebo EDGE/3G. Taktiež sa vám zobrazí obláčik (cloud) veďľa vybranej piesne a po kliknutí naň sa pieseň stiahne do iZariadenia. Takto si teda môžete sťahovať ľubovoľné piesne do iZariadenia a ak vopred viete, že budete mimo dosah internetu, tak si jednoducho stiahnete celý album alebo playlist. Spustenie služby je úplne jednoduché – stačí pustiť iTunes, a na ľavej strane by ste mali vidieť priamo pod položkou iTunes Store, iTunes Match. Stačí naň kliknúť, zadať Apple ID a heslo, no a ostatné už Match spraví za vás.

fotka 3
fotka 4

Dnes nejčtenější

.