Zavřít reklamu

Slavili jste na Silvestra opravdu divoce a teď se potřebujete nějak dostat domů? Jste autem a nechcete tedy jet taxíkem? Ale protože jste určitě bezpeční řidiči, nebudete řídit pod vlivem alkoholu a kvůli pár pivům nechcete způsobit dopravní nehodu, nebo přijít o řidičák. Jenže jak zjistíte, jestli už jste vystřízlivěli a můžete tedy bezpečně usednout za volant auta? Odpovědí na tuto otázkou je aplikace Promile.info, která je inspirovaná stejnojmennou internetovou stránkou. Podívejte se, jak snadné je aplikaci používat.

Hned na začátku o sobě vyplníte několik málo informací, díky kterým potom aplikace vypočítá váš stav a promile alkoholu v krvi. Nejdříve zvolíte pohlaví, dálé pak váhu a věk. Tyto informace se uloží, takže je nebudete muset pokaždé vyplňovat znovu. Kdykoliv je však můžete v nastavení aplikace změnit.

promile.info
promile.info

 

Hlavní obrazovkou je časová osa, tedy výpočet alkoholu v krvi, na kterou nanášíte alkoholické nápoje, které jste v danou dobu vypili. Ty nejčastější najdete ve spodní liště, kde je mimo jiné také volba Můj drink. Ten si můžete v nastavení přizpůsobit podle sebe, kde si nastavíte objem sklenice a obsah alkoholu. Nepřenastavíte-li si tuto volbu, standartně je tam předvolené Frisco.

V horní části obrazovky potom najdete výsledek vašeho počítání, kde je v zeleném rámečku čas, kdy by jste již v krvi neměli mít žádný alkohol. Vedle potom najdete informace o vašem stavu, včetně věty, která by měla charakterizovat váš aktuální stav. Podívejte se, jak vás při určitém počtu promilí aplikace upozorní na a ktuální stav.

0,2 – 0,3‰ – Snadněji navazujte kontakty, jste uvolněnější

0,4 – 0,5‰ – Intezivněji vnímáte emoce, intezivněji prožíváte

0,6 – 0,7‰ – Přestáváte vnímat rizika, zvyšuje se riziko úrazu

0,8 – 0,9‰ – Ztrácíte rovnováhu, máte problém přestat pít

1 – 1,1‰ – Možná budete mít zítra okno, hůř vidíte a reagujete

1,2 – 1,3‰ – Váš pohyb je horší, riziko autenehody je 10x vyšší

1,4 – 1,6 ‰ – Můžete být agresivní, pokud sednete za volant, asi zemřete

1,7 – 1,9‰ – Pociťuje nejspíš nevolnost, necítíte bolest, budete mít okno

2 – 2,5‰ – Vaše tělesné a duševní funkce skoro nefungují, stejně smysly

2,6‰ a více – Máte problém toto přečíst, možná jste v bezvědomí a umíráte

 

Dnes nejčtenější

.