Zavřít reklamu

Stalo sa vám že váš byt alebo dom ste po príchode našli vykradnutý ? Ste zvedavý čo sa práve deje vo vašej domácnosti keď nieste doma? Alebo potrebujete kontrolovať zamestnancov vo firme? Tu je riešenie! Kamery D-Link vám prinášajú aktuálny prehľad o domácnosti alebo kancelárií prostredníctvom iPhonu, iPadu, či počítača. Táto firma vyrába hneď niekoľko druhov kamier, od najjednoduchších až po profesionálne – záleží len na vašom výbere a finančných možnostiach. Ja som si jednu z nich vybral, a práve jeden z tých slabších modelov: D-Link DSC-930L.

Prvý pohľad:
Na prvý pohľad nenápadná biela kamera, no na druhej strane v sebe ukrýva veľký potenciál a môže byť naozaj užitočná. Z prednej strany je vidno malý objektív, ktorý v tomto prípade nieje najkvalitnejší-no myslím si, že pre vačšinu ľudí postačujúci. Taktiež sa na prednej strane nachádza LED dióda ktorá indikuje stav zariadenia. Zelená-pripojenie je aktívne a kamera pripravená na používanie, červená-kamera nieje pripojená k sieti. Na zadnej strane vidíme konektor pre ethernet kábel, a konektor pre napájanie. Tiež sa tu nachádza pohyblivý „kĺb“ ktorý prišróbujete na držiak, a umiestnite na ľubovoľné miesto. Držiak má na spodnej časti 3M nálepku, a tak ho je možné nalepiť napríklad na stenu. Balenie obsahuje inštalačné CD, ethernet kábel, samotnú kameru, a nakoniec AC adaptér.

photo
photo 5

Inštalácia
Instalačné CD určené pre inštaláciu kamery, presnejšie ide o to, aby ste sa cez počítač pripojili ku kamere a nakonfigurovali na nej vašu WiFi sieť. Vtedy musí byť kamera pripojená ethernet káblom ku WiFi routeru a musí svietiť zelená LED dióda. Upozorňujem že inštaláciu som musel robiť na Windowse pretože na CD nebol DMG súbor teda inštalačka pre Mac OS. Počas inštalácie vás presmeruje na webovú adresu na ktorej si musíte vytvoriť vlastné konto, a následne sa naň môžete prihlásiť. Po tom, ako bude kamera pripojená ku WiFi sieti, odpojíte ethernet kábel, hneď po tom bude svietiť červená LED dióda ktorá indikuje že kamera nieje pripojená ku sieti. Posledným krokom je jednoduché vypnutie a následné zapnutie kamery. Teraz by vám už mala svietiť zelená LED dióda-ktorá indikuje že ste pripojený ku WiFi sieti.

Nastavenie
Po vytvorení konta a následnom prihlásení sa dotanete do menu kde môžete cez vašu WiFi sieť na kamere všetko nastaviť – rozlíšenie, senzor pohybu, robenie snímok za určité časové intervaly, vypnúť/zapnúť LED diódu, a mnoho ďalších funkcií. Motion Detection-senzor pohybu, vám umožňuje vybrať si celú alebo len niektoré časti (napríklad pravý horný roh) obrazu ktorý kamera zachytí, a následne zadáte vašu e-mailovú adresu na ktorú vám kamera bude automaticky pri zachytení pohybu vo vybranej časti zasielať e-maily v určitých inetrvaloch spolu s fotkami, dátumom a časom.

MyDlink Lite na iPhone/iPade
Predpokladám, že každý kto si túto kameru kúpi, bude určite používať iPhone alebo iPad na prezeranie. Na to slúži aplikácia na App Store tu. Ak by ste sa rozhodli pre kúpu hneď viacerých kamier (čo odporúčam), tak postup opakujete presne tak isto ako som uviedol vyšie. Táto aplikácia je aj pre Android OS a môžete si ju stiahnuť tu. Aplikácia funguje jednoducho: po spustení zadáte meno a heslo (ktoré ste si vytvorili pri inštalácií kamery), automaticky po prihlásení vám nájde kameru alebo kamery ak ich máte viac ktoré sú registrované na váš účet. Potom stáčí na jednu z nich kliknúť a máte Live vysielanie.

photo 4
photo 2

Záver
Tieto kamery sú veľmi dobré sám používam jednu z najlacnejších, no je postačujúca. Samozrejme treba rátať aj s určitou latenciou kamery, no myslím, že tie 2-3 sekundy su tolerovatelné. No ak patríte do skupiny „náročnejších“ tak sa môžete rozhodnúť pre modely disponujúce HD rozlíšením, alebo s integrovanou pamäťou na nahrávanie videa alebo robenie fotiek v určitých intervaloch ktoré si na konci dňa môžete prehliadať a mať prehľad o všetkom dianí za uplinulých 24 hodín. Niektoré z nich majú infračervené LED pre nočný režim a niektoré sú vodeodolné a mrazuvzdorné čiže určené aj na vonkajšie použitie. Tu sú niektoré z nich:

DCS-2230_front
DCS-6113_front
DCS-7110_front
DCS-930L_front
  • Kamery sa dajú zakúpiť na internetovom obchode ako je napríklad tu.

Dnes nejčtenější

.