Zavřít reklamu

S príchodom iOS 5 a novinkami, ktoré nám priniesol, treba hlavne vyzdvihnúť prepracovanejšie notifikačné centrum, čím sa  vyrovnalo ostatným mobilným operačným systémom. Jednou, z týchto noviniek je Centrum hlásení, objavujúce sa posunutím prsta zhora obrazovky nadol. Ide o paletu, ktorá okrem hlásení udalostí ukazuje aj widgety ako aktuálne počasie a stav trhov akcií. Niekomu to však nestačí a jedným z nich je aj tím Intelliborn, ktorý sa venuje vývoju aplikácii pre jailbreakované iZariadenia a ten zo skúseností vedel, že táto novinka má oveľa väčší potenciál.  Tak vyšla vylepšená nová verzia aplikácie Intelliscreen, ktorú môžeme poznať zo starších iOS, nesúca označenie X. Ihneď po vydaní vyvolala obrovský ohlas a takmer okamžite sa stala tzv. „Must-Have“  aplikáciou. Prečo má taký prívlastok, hneď zistíme.

Najprv sa zastavím pri inštalácii prebiehajúcej cez Cydiu, čiže nutnou podmienkou je jailbreak, pretože je potrebná zmena užívateľského prostredia samotného iOS, čo Apple normálne aplikáciám nepovoľuje.

IMG_0008
          
IMG_0009

IMG_0010
          
IMG_0011

Určite ste si všimli, že plná verzia stojí 9.99 dolárov, ale je tu možnosť vyskúšať ju na tri dni zadarmo. Po inštálácii stačí kliknúť na Restart SpringBoard a za pár minút sa nám IntelliscreenX spustí.

IMG_0025
          
IMG_0026

Po inštalácii nie je rozdiel oproti klasickému panelu na prvom obrázku až tak výrazný, no väčšie množstvo informácií vás prekvapí hneď na úvodnej obrazovke. Pribudol čas, dátum a RSS čítačka, taktiež pripomienky sú viditeľné na dlhší čas dopredu. Pôvodné widgety ostali nezmenené.

IMG_0007
          
IMG_0013

Zaujímavá novinka sa objaví pri posunutí palcom nahor, kde sa dostaneme do rýchleho vypnutia alebo zapnutia lietadlového režimu, Bluetoothu, Wi-Fi, 3G dát, Rotácie a reštartu. Možno sa to nezdá ako nič prevratné, lebo podobné možnosti má aj SBsettings, ale tu to vypadá lepšie  a veľmi to zjednodušuje napríklad aj samotné vypnutie Wi-Fi.

IMG_0014

Ďalšie zásadné vylepšenia sa ukážu pohybom do strán. Potiahnutím prsta doľava, sa dostaneme do svojej mailovej schránky a priamo v aplikácii môžeme poštu zmazať, označiť ako prečítanú alebo otvoriť. Všimnite si aj novú ikonu na hornej lište, ktorá znázorňuje nový e-mail. Podobne je to aj s tichým režimom, kedy sa objaví prečiarknutý zvonček. Hodnotím to veľmi kladne, pretože občas zabudnem, že ho mám vôbec zapnutý. Potom rozmýšľam, prečo mi telefón nezvoní.

IMG_0017
          
IMG_0021

Posúvaním palety doprava sa najprv dostaneme do Facebooku, kde sú zoradené jednotlivé novinky podľa času od najnovšej po najstaršiu. Kliknutím na znak + vpravo hore môžete narýchlo pridať status. Pri druhom posunutí sa objaví Twiter, kde sú Tweety, taktiež časovo usporiadané. Kliknutím na + napíšeme krátky Tweet. Nakoniec sa prepracujeme k RSS čítačke, ktorá je deflautne nastavená na technické novinky od Google News. Bublina s perom, v pravom dolnom rohu, slúži na rýchle písanie SMS správ a funguje podobne ako klasická aplikácia Správy.

IMG_0012
          
IMG_0015

Za najväčšiu výhodu tejto aplikácie považujem, že funguje aj pri zamknutom zariadení. Stačí len potiahnuť lištu zhora nadol a všetky podstatné informácie, čo potrebujete máte na obrazovke. Musím upozorniť, že to funguje len v tom prípade, ak nemáte telefón chránený heslom, čo je logické, keďže IntelliscreenX spravuje vaše účty na sociálnych sieťach, a tým pádom obsahuje dosť citlivé informácie.

IMG_0019
          
IMG_0030

Resumé:

Takže, ak by som to mal celé zhrnúť, nečudujem sa, že táto aplikácia urobila taký „boom“. Prináša zo sebou hlavne jednoduchosť, ktorá spočíva v tom, že je všetko ako keby po ruke. Ako náhle si na ňu zvyknete, stane sa pre vás nenahraditeľnou. Podobne som dopadol aj ja. Po troch dňoch som si ju tak obľúbil, že som neváhal obetovať pár dolárov a kúpil som si ju.  Vyskúšajte ju a sami zhodnoťte, či si zaslúži titul [BestJailbreakTweak].

Dnes nejčtenější

.