Zavřít reklamu

Když jsem rychle potřeboval přenést nějaké zápisky nebo dokumenty z papíru do iPadu, musel jsem si papír vyfotit. Jenže fotky byly většinou zdeformované a nečitelné, hledal jsem lepší rešení. Aplikace DocScan splnila všechny  požadavky na skenování, je jednoduchá, funguje a dokonce je i zdarma. Podívejte se, jak aplikace vypadá na iPadu a  jak si ze svého přístroje udělat skener. Hned po spuštění máte na výběr ze dvou možností- CameraPhoto Albums

Po zvolení první možnosti se spustí okno s fotoaparátem a ctyřůhelníkem, jehož strany můžete libovolně měnit, přesouvat a jinak deformovat tak, aby jeho rohy odpovídaly stranám papíru, případně jakéhokoliv jiného podkladu. Když budete spokojeni s výsledkem, můžete ještě doupravit obrázek věcmi jako třeba otáčením, oříznutím, kreslením, zvětšením.

Photo Albums – U této možnosti platí to stejné co u Camera, jen místo fotografování vybíráte mezi obrázky, které máte uložené ve vašem přístroji.

Za zmínku určitě stojí také autorozpoznávání, které zaměří výběr na místo, které se chystáte naskenovat. Opravdu to fungovalo u drtivé většiny naseknovaných papírů, knih, vizitek, plakátů a tabulí.

DocScan automaticky ukládá naskenované projekty do PDF a můžete se k nim jednoduše dostat přes iTunes, nebo je můžete poslat emailem přímo z prostředí aplikace. Také je můžete exportovat do spousty jiných formátů a aplikací. Jako JPEG ho můžete nahrát na Facebook, poslat emailem, nebo ho můžete najít ve stejném formátu v iTunes. Můžete ho také exportovat do Evernote, Google docs, do vašeho fotoalba v iPadu, nahrát ho na Dropbox, nebo ho můžete vytisknout pomocí AirPrint.

Jedna z nevýhod neplacené verze aplikace je ta,že můžete mít uložených pouze šest dokumentů naráz.

Dnes nejčtenější

.