Zavřít reklamu

Applidium, vývojáři stojící za známým přehrávačem VLC, oblíbeným zejména na platformě Mac OS X, přišli dnes s tím, že se jim podařilo cracknout protokol služby SIRI. Tato služba je exkluzivně součástí pouze mobilního telefonu iPhone 4S a majitelé jiných zařízení k ní nemají přístup. To se však změnilo s cracknutím protokolu, který používá SIRI pro svou komunikaci se servery Apple, které odpovídají na uživatelské dotazy. Vývojáři Applidium byli schopni pokládat serverům Applu dotazy přímo z počítače, bez použití Apple iPhone 4S. Servery analyzovali jejich hlasový vstup do systému stejně, jako kdyby pocházel z iPhone 4S a ochotně odpovídali na všechny uživatelské dotazy.

„Dnes se nám podařilo cracknout protokol služby SIRI. V důsledku toho jsme byli schopni využívat SIRI z jakéhokoli zařízení. Ano to znamená, že by někdo mohl psát aplikace pro android, které budou používat skutečné SIRI. Nebo můžete používat SIRI na iPadu. O toto know-how se s vámi podělíme.“ – Applidium.

Bohužel, pokud doufáte, že začnete používat SIRI bez toho, aniž byste měli iPhone 4S, budete zklamáni. SIRI sice lze používat z libovolného zařízení, ovšem musíte se prokázat jedinečným identifikačním kódem, který je unikátní pro každý iPhone 4S. Telefon tedy potřebujete, abyste mohli použít jeho identifikační kód. Vývojáři z Applidium použili extrahovaný identifikační kód z jednoho z jejich iPhone 4S. Bylo by sice možné tento kód používat na více zařízeních. Pro Apple by však nebyl problém snadno identifikovat nadměrné využití SIRI z více míst na jednou a zařadit kód daného iPhone 4S na seznam blokovaných zařízení. Vývojáři sami uvedli, že se jedná pouze o radu dalším vývojářů s tím, že mohou zkoušet používat SIRI pro jejich vlastní pokusy.

*Zdroj: applidium.com

Dnes nejčtenější

.