Zavřít reklamu

Již po prvním měsíc se začal bílý originální obal Apple Bumper zvětšovat. Zvětšoval se dokonce tak moc, že se již začal od iPhone oddalovat a mohl jsem jej prstem oddálit o zhruba 3mm když byl nasazený. Po půl roce se již originální obal nedá vůbec používat, jelikož je iPhonu o jeden až dva milimetry z každé strany větší, telefon z něho tedy vypadává. Přesně tyto slova jsem zhruba před měsícem psal v článku, ve kterém jsem porovnával originální Apple Bumper za tisíc korun, s napodobeninou z Dealxtereme za cenu 30Kč. Pod článkem se začali objevovat souhlasné komentáře čtenářů, které také mrzí, že takto drahý „kus gumy“ vydrží mnohem méně, než samotný iPhone 4. Naštěstí existuje způsob, jak si originální Bumper opravit.

Vařící, ledová, vařící, ledová

Předem chci upozornit čtenáře, že tento postup je testovaný pouze na originálním Apple Bumper. Pokud nemáte originální Bumper, může být váš obal vyroben z jiných materiálů, které mohou na styk s vařící vodou reagovat zcela odlišným způsobem. Nedoporučuji proto, abyste pokus zkoušeli s jiným, než originálním obalem Apple Bumper. Redaktor, ani server Letem světem Applem nezodpovídá za případné škody, vše děláte na vlastní riziko. Ve výsledku by měl po tomto postupu být Apple Bumper stejně pevný a velký jako při jeho koupi, což zaručí, že iPhonu opět skvěle padne.

Postup opravy Apple Bumper je velmi jednoduchý, stačí dát do hrnce vařit vodu, jakmile voda vaří, vložíme do ní na jednu minutu Apple Bumper. Mezi tím si pustíme do dřezu ledovou vodu a počkáme, až uplyne minuta, poté Bumper vytáhneme z vařící vody a okamžitě jej strčíme pod proud ledové vody. Pod ledovou vodou jej necháme třicet vteřin a opět jej na další minutu vrátíme do vařící vody. Po minutě vytáhneme Bumper z vařící vody a opět jej necháme schladit ledovou vodou. Nyní již jen důkladně osušíme Bumper a navlékneme jej na iPhone 4.

Čistím, čístíš, čistíme

Bumper se také poměrně značně špiní a u bílé verze se mi stalo, že postupem času zežloutl. Jelikož se jedná o pryž, využijeme k čištění stejnou metodu, kterou nám poradila prodavačka ve značkové prodejně GANT. Snoubenka má bílý pásek a já černý, oba se skvěle vyčistí, pokud použijete okenu. Stejný postup samozřejmě platí také na Apple Bumper. Stačí namočit hadřík okenou a jemně otírat Bumper, dokud se vám nezdá dostatečně čistý.

Dnes nejčtenější

.