Zavřít reklamu

V jednom minulém článku jsem popisoval program Canon Easy-PhotoPrint ver. 2 pro iOS. Předvádění včetně videoukázky jsem prováděl na starším modelu Canon PIXMA MP-640. Připadá mi fér na tento článek navázat a ukázat vám funkci tohoto báječného tiskového a skenovacího programu i na aktuálním přístroji Canon, který se dá nyní běžně zakoupit. Vybral jsem model Canon PIXMA MX-885, který je vybavený duplexním (oboustranným) tiskem i oboustranným zakládačem předloh DADF (Duplex Automatic Document Feeder). Zdůrazňuji, že komunikace mezi iOS zařízením a multifunkční kopírkou je pouze přes bezdrátové rozhraní WiFi a nemá nic společného s funkcí AirPrint a ani není nutné mít při práci zapnutý počítač s touto sdílenou periférií. Velmi častou chybou je, že si zákazník koupí např. k iPadu tuto multifunkci a snaží se k ní přes WiFi připojit přímo z předvoleb systému iOS. Podmínkou je mít WiFi router, prostřednictvím kterého spolu pak komunikují oba přístroje. Též doplním, že vůbec není nutné mít u Canonů router připojen na veřejný internet tak jako je tomu v případě některých Applem protěžovaných přístrojů HP s funkcí ePrint.

Na následujících otiscích obrazovky z iPadu vidíme i nastavení pro DADF při skenování, což v minulém článku nemohlo být, neboť PIXMA MP-640 je bez zakládače předloh.

 

 Formát na skle  Formát v DADF  Parametry DADF

 

Na následujícím odkazu na YouTube můžete na mém videu vidět, jak jednoduchá, rychlá a elegantní práce může s přístroji Apple & Canon být. Program ke stažení i informace o této bezplatné aplikaci najdete na odkazu ZDE.

Dnes nejčtenější

.