Zavřít reklamu

Aplikaci FourTrack hodnotím pohledem profesionálního hudebníka, který hledá především jednoduchý interface na nahrávání spontánních nápadů, které se pak dají lehce převést do prostředí profesionálního nahrávacího studia. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli si mám zakoupit tuto aplikaci, jelikož cena 7.99 euro není moc přívětivá. Hned po prvním spuštění jsem si ji však naprosto zamiloval. Okamžitě jsem ocenil jednoduchost aplikace a design, který vám nerozhodí hudební myšlení když máte nápad, který potřebujete nahrát ihned než ho zapomenete. Po jednom dni používání jsem měl asi 15 nápadu nahraných a to byl večer koncert, takže polovina nápadů byla nahrána za jízdy do klubu. Krása aplikace je také v tom, že vám metronom (click) hraje přes horní reproduktor, takže muzete mít iPhone v přirozené pozici volání pokud nahráváte vokál nebo melodii svým hlasem. Pro nahrávání nástroju je možnost zapojení sluchátek.

Pro náročnější firma Blue Microphones vyvinula Mikey, což je mikrofon pro mnohem kvalitnější nahrávání na iPhone. Mě popravdě tato možnost Mikey mikrofonu moc nechytla. Dávám přednost nahrávání pouze nápadů na iPhone a `naostro` nahrávání až ve studiu.

 

Pro tyto náročné uživatele jsou také v aplikaci funkce MasterFX, Taylor EQ a GuitarJack, který ale zatím aplikace jen slibuje v budoucím updatu. Hádám že developeři teprve vyrábí komponent pro zapojení kytary. MasterFX obsahuje grafickou EQ linku, která se tvaruje dotykem, a lehkou verzi kompresoru. Taylor EQ je série presetů ekvalizéru vyvinutých legendarní kytarovou firmou Taylor pro ruzné typy kytar a zvuků.Funkce bounce dává uživateli možnost skoro neomezeného počtu jednotlivých partů tím, že se 4 nahrané party v trackách `bouncnou` do 2 tracků, stejně jako to bylo v časech nahrávání na old school čtyř-stopé rekordéry. Po zhotovení projektu můžete funkcí Mixdown smíchat projekt do .wav formátu a importovat do počítače přes iTunes. Aplikace nahrává v 16ti bitovém, 44.1 kHz rozlišení a to je nahrávací standart profesionálů.

 

Celkově jediné mínus této aplikace je cena. Aplikace je vhodná i pro náročnější uživatele, přesto si zachovává svou jednoduchost. Pokud vám nevadí těch pár extra euro neváhejte nad koupí.

Aplikaci FourTrack můžete zakoupit za cenu 7.99€ v iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.