Zavřít reklamu

Nový operační systém společnosti Apple iOS 5 je zatím pouze v rané fázi testování, proto se není čemu divit, když sebou přináší zatím nevyladěné chyby. Před nedávným časem se však vývojář testující iOS 5 na iPadu první generace potýkal s přehřátím svého přístroje, které zapříčinilo jeho zničení. Vývojář uvedl, že jeho iPad první generace s iOS 5 dosáhl teploty 65 stupňů celsia na obrazovce, následně přestal fungovat Wi-Fi čip. Zajímavé je, že při této teplotě byl iPad vypnutý a neprobíhala na něm žádná práce. Vývojář přišel se zničeným iPadem do Londýnského Apple Store v Regent Street a chtěl problém řešit. Zaměstnanec mu řekl, že to je známý problém u první generace iPadu běžícím na iOS 5.

„Jsem velmi znepokojen, přesto že se jedná o známý problém, iOS 5 je stále k dispozici pro iPad první generace.“ řekl vývojář. Zaměstnanci v Apple Store nejprve nechtěli reklamaci přístroje uznat s odvoláním na licenční podmínky testování iOS 5, nakonec však dostal vývojář nový iPad a jako omluvu dárkový šek na 60 Liber, které může využít na nákup v App Store.

Apple Sync Cable také hoří

Další příběh se týká vývojáře s iPhone 4, kterému se pro změnu během nabíjení iPhone 4 vznítil jeho nabíjecí kabel Apple Sync Cable. Kabel začal hořet během nabíjení přístroje, vývojář však naštěstí okamžitě vytáhl iPhone 4 z kabelu, ten tak nedošel k žádné újmě. Další vývojáři hlásí problém s přehříváním svých přístrojů. Respektovaný server MobileCrunch hlásí množství zpráv od svých čtenářů, kteří se potýkají s přehříváním přístrojů s iOS 5. Patrně se jedná o problém s elektroinstalací který se s iOS 5 může projevit.

apple-Cable

Samozřejmě se jedná o ojedinělé případy, přesto se však vyplatí dávat si na iPhone, iPod touch a iPad s iOS 5 větší pozor a to zejména při nabíjení. Samozřejmě iOS 5 není jediný faktor, který způsobuje přehřátí přístrojů, musí se jednat o kombinaci více věcí, díky kterým se přístroj přehřeje. Doporučujeme nenechávat přístroj s iOS 5 dobíjet v době kdy není nikdo doma.

Dnes nejčtenější

.