Zavřít reklamu

Operační systém iOS je podle průzkumu společnosti comStore druhým nejrozšířenějsím mobilním operačním systémem na území USA. Apple se na celkové druhé místo dostal díky navýšení podílu za poslední tři měsíce o 26,6 %. Díky tomu se těsně dostal před společnost RIM, která má v současné době podíl 24,7 %.

Jednoznačnou jedničkou na poli mobilních systému v USA je systém Android od společnosti Google, který za poslední čtvrtletí zaznamenal nárůst o 5,1 % na celkových 38,1 %. Ostatní operační systémy na trhu zaznamenaly pokles, z nichž některé dokonce o několik jednotek procent. Největší pokles zaznamenala společnost RIM, jejíž podíl na trhu mobilních operačních systému klesl za poslední čtvrtletí o 4,2 %. Pokles zasáhl i operační systémy od Microsoftu, které zaznamenaly ztrátu 1,9 %.

smartphone-os-distribution

Zatímco Android je stále nejrozšířenějším mobilním operačním systémem v USA, Apple si polepšil na poli prodeji chytrých telefonů. Podíl společnosti Apple totiž vzrostl o 1,2 % z původních 7,5 % na 8,7 %, zatímco podíl současné prodejní jedničky, kterou je korejský Samsung, setrval na hodnotě 24,8 %. Kromě Applu zaznamenalo nárůst i LG, i když v tomto případě jde o nárůst zcela zanedbatelný (pouhých 0,2 %). Pokles prodejů byl zaznamenán také u Motoroly a RIM.

Dnes nejčtenější

.