Zavřít reklamu

Recenzované Logitech Rechargeable Speaker S715i jsou reproduktory s dock konektorem pro připojení multimediálního přehrávače iPod, nebo mobilního telefonu iPhone. Stejně tak je lze připojit přes kabel k jakémukoliv jinému zdroji zvuku disponujícímu 3,5mm Jack konektorem. Největší výhodou S715i je pak vestavěná baterie, která dokáže přehrávat zvuk úcty hodných 8 hodin. Reproduktory jsou velmi kvalitně zpracované, což odpovídá jejich ceně pohybující se podle zbozi.cz na hranici kolem 4000Kč. Bohužel této ceně již ani zdaleka neodpovídá kvalita zvuku, který S715i reprodukují. Podívejte se jak obstáli ve srovnání s produkty iHome, nebo Philips Fidelio.

Využití

Přiznám se, že ani nevím jak začít, nejspíš otázkou k čemu jsou tyto produkty dobré. Když jsme se zamyslel, zjistil jsem, že většina dospělých lidí má počítač s kvalitním ozvučením, tedy pokud na něm chtějí poslouchat muziku, domácí kino nebo reproduktory k televizoru a nebo Hi-Fi sestavu. Využití reproduktorů typu S715i se tak týká převážně ložnice, kde jsem osobně nikdy hudbu nepotřeboval poslouchat, nebo teenagerů. To je však problém, většina „dětí“ nemá k dispozici více než jednu místnost, tedy dětský pokoj ve kterém mají počítač, ze kterého pouští muziku a nepotřebují k němu další produkty. Využití S715i je tedy pro mě osobně a pro lidi z mého okolí jediné, jako přenosný reproduktor na dovolenou. Mám však jediný problém, opravdu jezdí lidé kteří mají mobilní telefon za dvacet tisíc korun na dovolenou pod stan….? Jediné místo je tedy patrně chata, nebo nějaký letní tábor pro děti. Při hlubším zamyslení se pak zdá, že nejidealnější využití je v parku, kde můžete s kamarády poslouchat hudbu a nemusíte k tomu využívat reproduktor v mobilním telefonu, ale práve S715i. Jako za doby našich otců, kteří chodili s kazetovýma magnetofonama balit holky.

S715i

Zvuk

Navzdory tomu, že jsme recenzovali převodník za deset tisíc, reproduktory od KEF, nebo například sluchátka AKG K702, snažím se ke každému produktu přistupovat zcela různorodě a objektivně. Bohužel S715i mají jednu obrovskou nevýhodu, recenzovali jsme totiž kompletní řadu produktů od iHome, což rozhodně Logitechu nenahrává. Opět se asi dostanu k prvnímu odstavci týkajícího se využití. Logitech S715i totiž nabízí zvuk, který dokáží vyloudit reproduktory pro počítač v cenové kaegorii okolo 1000Kč. Cena S715i se podle zboží.cz pohybuje okolo hranice 4000Kč, což je cena za kterou lze pořídit již opravdu hodně kvalitní sluchátka od značek typu AKG, SENNHEISER, Denon, Klipsch a dalších. U reproduktorů se dostaneme za cenu 4000Kč na značky typu Canton, Pioneer, nebo kvalitní sety právě od Logitechu.

Porovnání s podobnými reproduktory od iHome, ať již je to iHome iP1, iHome iP3 nebo i levnější verze bohužel S715i nesnesou, zvuk iHome za stejnou cenu je o několik tříd výše. Stejně porovnání s Philips Fidelio DS3020, které se dají sehnat za cenu pod 2000Kč je také nerovný boj, protože i tyto o polovinu levnější reproduktory od Philipsu válcují S715i na plné čáře. Konkrétně Fidelio navíc obsahují také baterie a možnost používat je bez napájení, jedná se tedy o naprosto stejný produkt se stejnou přidanou hodnotou jakou nabízí S715i.

Zvuk S715i je špatný ve všech směrech, výšky které vás řežou do uší střídají nevyvážené basy a při jemných tónech, jenž naleznete například na albu Hommage od Mariána Vargy nebudete spokojeni. Zvláště při skladbách na vysoké hudební úrovni si i běžný posluchač všimne nedokonalostí při reprodukci. I když přehlédnu všechny nedokonalosti v kvalitě zvuku a budu dělat hluchého, rozhodně stejně uslyším šum, který z reproduktorů vychází po celou dobu přehrávání. Ten je tak značný, že jej slyšíte i na více jak dva metry od reproduktorů. Šancí dostaly reproduktory více než dost, přehrávaly Imagine od Johna Lennona, Mariána Vargu, Pink Floyd, Deep Purple, přes 50Centa, Eminema, Dr.Dreho, až po Britney Spears, Celine Dion, nebo Michaela Jacksona. Ani na jednom albu, nebo skladbě však reproduktory nedokázali nabídnout alespoň uspokojivý výsledek. Přesně z tohoto důvodu, co jsem nyní zmínil mám pocit, že je produkt určen pro lidi, kterým jde zejména o dělání hluku než o kvalitní poslech hudby. A jsme znovu v parku na lavičce.

logitech_s715i_back

Zpracování

S715i nejsou vůbec špatně zpracované reproduktory s nabíjecí baterií, která vydrží přehrávat hudbu až 8 hodin. Kvalita použitého plastu se mi zdá na vysoké úrovni, dokonce mi díky tomu nejde do hlavy jak může něco co na první pohled není odfláknuto, ale jedná se o kvalitně vyrobený produkt hrát až tak mizerně. Design je věcí osobní, takže jej nemá cenu příliš rozebírat, mě osobně se reproduktory vzhledově líbí. Bohužel opět je vyráběl někdo, kdo patrně dostal iPhone pouze jako maketu. Do dock konektoru totiž nezasunete iPhone/iPod s žádným bumperem, ani jiným obalem, což jednoznačně hodnotím jako negativum. Může se to zdát jako malichernost, ale pokud máte vytáhnout iPhone z originálního bumperu 4x denně, zjistíte, že si raději další poslech rozmyslíte. Navíc hrozí při tomto stylu používání zničení obalu od Applu, který má třetinovou hodnotu jako celé reproduktory. V balení nechybí také textilní vak na přenášení, nabíječka, dálkový ovladač pro změnu hlasitosti, pauzu, přepínání skladeb, změnu režimu přehrávání (Repeat, Shuffle) a návod v asi dvou milionech nejoblíbenějších jazycích světa.

S715i

Resumé

Bohužel po srovnání s iHome ve stejné cenové kategorii, nebo s Philips Fidelio DS3020 v cenové kategorii o 2000Kč méně se mi zdá, že výrobce nejen že silně přestřelil cenu, ale kromě vysoké výdrže baterie nedokázal udělat S715i ničím zajímavé. Ačkoliv vím, že se jedná o produkt určený pouze pro přehrávání hudby, ostatní výrobci byli schopni do svých zařízení ve stejné nebo nižší cenové kategorii přidat kromě kvalitnějšího zvuku také displej zobrazující například budík, hodiny, rádio, nebo další zajímavé vychytávky, které S715i chybí. Reproduktory mě osobně ničím neuchvátili a skutečně si myslím, že kvalita zvuku odpovídá reproduktorům s dock konektorem pro iPhone/iPod v cenové kategorii kolem 1500Kč. Lidé kupující si výrobky Apple očekávají určitou kvalitu, tu sice Logitech S715i splňují, ale pouze zpracováním, rozhodně ne kvalitou zvuku. Prosím neberte hodnocení jako kritiku nějakého snoba co má sluchátka za tolik a tolik peněz, ale jako hodnocení člověka, co chce dopřát čtenáři za danou cenu co nejlepší zážitek.

Dnes nejčtenější

.