Zavřít reklamu

Po včerejším vydání iOS 5 se na internetu objevilo několik zajímavých informací o kterých jsme na WWDC neslyšeli. Tak například, věděli jste, že v nastavení iPhone 4 se objeví nová možnost zapnout blikání LED diody při příchozím hovoru a při upozornění na zmeškaný hovor? Jako další z těchto novinek je zde také nová sekce v nastavení, věnovaná dotykovým gestům. V této sekci si budete moci dokonce nakreslit nová gesta. Navíc jsou multitouch gesta, o kterých jsme mluvili ve spojení s beta verzemi iOS 4.3, zpět.

Jak jsem již psal, původně se tato novinka objevila v beta verzích iOS 4.3, ale ve finální verzi byly tyto gesta zablokovány. Netřeba jistě dodávat, že tyto gesta se objevily jako tweak v Cydii a mezi uživateli jailbreaklých iPadů se staly velmi oblíbené. I přesto, že se o těchto nových gestech na WWDC nemluvilo, můžeme na stránkách Applu v sekci věnované novému iOS 5, vidět odstavec textu říkající: „iOS 5 obsahuje několik nových pohybů a zkratek, které vám ještě více zrychlí práci s vaším iPadem. Posunutím čtyř nebo pěti prstů nahoru zobrazíte multitasking, stáhnutím čtyř prstů k sobě se vrátíte na home screen a posunutím doleva nebo doprava se přepínáte mezi spuštěnými aplikacemi.

iOS-5-gestures-iPad-slide-to-swithc-apps

Serveru 9to5mac poslal čtenář screenshot, který zachycuje novou sekci v nastavení, která se věnuje přizpůsobování a vytváření nových dotykových gest. Screenshoty můžete vidět na následujícím obrázku.

screeny

Dnes nejčtenější

.