Zavřít reklamu

V poslední době se na internetu začal na poměry Mac uživatelů poměrně rychlým tempem šířit virus s názvem Apple Security Center. Počítače Apple jsou proti podobným hrozbám sami od sebe velmi dobře chráněny, v podstatě v současné době se dají viry, které by nakazily Mac OS X bez zapříčinění uživatele, které si hned vysvětlíme, spočítat na prstech jedné ruky. Apple Security Center je nástroj využívající neopatrnosti uživatelů. Aplikace vypadá na první pohled jako antivirový program pro Mac OS X a to navíc takový, který se tváří jako z dílny společnosti Apple.

Pro jeho instalaci je potřeba potvrdit instalaci přihlašovacím jménem a heslem pro Mac OS X. Apeluji nyní na uživatele Mac OS X, neinstalujte aplikace, které nejsou z dílny nějaké ze známých společností, nebo nepocházejí z Apple App Store! Poté co aplikaci nainstaluje začne probíhat test pevného disku, během něhož nalezne Apple Security Center několik virů, všechny jsou však falešné a jediný virus, který se na disku nachází je právě Apple Security Center. Jak již patrně předpokládáte, začne Apple Security Center vyžadovat zaplacení plné verze aplikace k tomu, aby bylo možné viry odstranit a očistit tak váš počítač. Bohužel se falešný antivir nainstaluje na disk jako audio/video kodeky a není možné jej odstranit tak jak jste zvyklí u běžných aplikací. Podívejme se proto na návod, jak bezpečně a za pár minut odstranit Apple Security Center!

Apple-security-center

Odstranění Apple Security Center

Pro úplné odstranění Apple Security Center je nutné nejprve ručně odstranit následující soubory a následně odstranit ikonu MacProtector.app. K jednotlivým souborům získáte přístup po kliknutí pravým tlačítkem myši na ikonu MacProtector.app a zvolení možnosti Show Package Contents.

Soubory, které je nutné odstranit ručně před vyhozením MacProtector.app do koše:

  • Applications/MacProtector.app/Contents/Resources/Curing_7.png
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/Resources/Curing_6.png
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/MacOS
  • /Applications/MacProtector.app/Contents
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/MacOS/MacProtector
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/Info.plist
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/PkgInfo
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/Resources
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/Resources/AboutMBMI.png
  • /Applications/MacProtector.app/Contents/Resources/affid.txt

Po odstranění všech výše zmíněných souborů je možné přesunout MacProtector.app do koše a následně jej vysypat.

Dnes nejčtenější

.