Zavřít reklamu

Už dlouho se spekuluje, že notifikační systém v iOS zařízení je třeba výrazným způsobem oživit a přiblížit jej zkušenějším uživatelům. K inovaci tohoto notifikačního systému by mělo dojít při příchodu nového operačního systému iOS 5.0, který by měl být představen 6. Června. Do té doby si alespoň můžete přizpůsobit vzhled těchto notifikací pomocí prográmku AlertArtist, který je dostupný pro jailbreakované přístroje v Cydia Store.

Program umožňuje nastavit řadu prvků notifikace, například písmo, barvu ohraničení, barvu písma a další. Můžete také využít jedné z šablon, které jsou již nainstalovány od výrobce aplikace.

Další šikovnou aplikací na vyladění vašeho izařízení je aplikace Physwitch, s kterou můžete snadno přepínat mezi běžícími aplikacemi pomocí tlačítek pro změnu hlasitosti, která jsou umístěna na boku. Ideální je nastavit, aby se aplikace spustila v případě, že stisknete obě tlačítka současně. To vám umožní ovládat jak hlasitost, tak multitasking. Tohle řešení mi připadá mnohem lepší z hlediska opotřebení home tlačítka, s kterým jsem měl u staršího iPhone 3G opravdu velké probémy. Možná by se zde mohl Apple trochu inspirovat.

Ceny za zmíněné aplikace nejsou nijak přehnané. Physwitch stojí 1.99 USD a AlertArtist  99 centů. Oba programy najdete přes repozitář BigBoss.

Dnes nejčtenější

.