Zavřít reklamu

Server 9to5mac.com dostal od svých informátorů zprávu, že Apple poskytuje v posledních dnech velkým společnostem vyvíjejícím hry pro iOS prototyp iPhone 4S, který obsahuje procesor Apple A5. Vývojáři mají k dispozici prototyp přístroje, který z vnější strany vypadá naprosto stejně jako iPhone 4, ovšem uvnitř se jedná o model s procesorem Apple A5, tedy dual-core procesorem který se ukrývá v těle iPadu druhé generace. Samozřejmě tento prototyp mají k dispozici pouze hlavní programátoři velmi významných společností působících v odvětví iOS her. Vývojáři tak mají získat možnost optimalizace svých aplikací pro tento procesor v iPhone ještě dříve, než bude v iPhone nasazen. iPhone 4S (pouze interní označení prototypu) by se měl stát nejvýkonnějším herním kapesním zařízením současnosti a oproti iPhone 4 by měl být schopen poskytovat devítinásobně vyšší grafický a dvojnásobně vyšší výpočetní výkon.

Telefon by se měl na pulty obchodů dostat během letošního září a je velmi pravděpodobné, že vzhledem k nedostupnosti nových technologií, které by mohl Apple do iPhone 5 implementovat se dočkáme „pouze“ iPhone 4S, který bude nabízet stejný rozdíl oproti iPhone 4, jaký byl mezi iPhone 3G a iPhone 3Gs.

Informace LsA

Informace o tom, že se bude příští generace mobilního telefonu iPhone podobat rozdílu mezi iPhone 3G a iPhone 3Gs nám potvrdil také evropský zdroj blízký společnosti Apple. Telefon bude mít podle zdroje vzpomínaný 8Mpix fotoaparát s možností nahrávat video v rozlišení 1080p, procesor Apple A5 Dual-Core, možnost mirorovat obraz v rozlišení 1080p na televizor (stejně jako iPad druhé generace a 1GB operační paměti.

Jedná se o stejný zdroj, který nám již dříve prozradil například datum zahájení prodeje iPhone 4 v ČR a další informace, které jsme zveřejnili jako první. Podle mého osobního názoru je toto řešení nejpravděpodobnější a se zcela novým telefonem přijde Apple až příští rok. V současné době totiž nejsou žádné nové technologie, které by iPhone 5 mohl využít a byly by cenově dostupné pro výrobu zařízení v ceně do 20 000Kč.

Dnes nejčtenější

.