Zavřít reklamu

dead-space-iconJistě jste si povšimli, že v AppStore se sem tam objeví nějaká hra, která nese stejný název jako hra, kterou hrajete na PC nebo konzoli a nebo jste o ni už slyšeli jako o absolutní „bomba“ hře. Před už delší dobou se v AppStore objevila hra Battlefield: Bad Company 2. Když se mezi hráči řekne právě Dead Space každému se vybaví hororová future hra u které se báli a chtěli to vzdát, ovšem kouzlo této hry jim to nedovolilo.

Ovládání
Hra Dead Space jako ostatně spousta dalších her, pro pohyb vpřed, vzad a do boku používá virtuální joystick, a pro ovládání pohybu využívá celou plochu 3.5“ displeje iPhonu nebo 9.7“ plochu iPadu. Ovládání je velmi příjemné a musím říct, že mi sedlo, na rozdíl třeba od již zmíněného Battlefieldu, kde bylo ovládání dosti tragické.

Hratelnost
Hra Dead Space pro iPhone/iPod Touch/iPad vás zavede do děje mezi prvním a druhým dílem, které máte možnost hrát na PC a konzolích. Do své role pracovníka na vesmírné lodi, kde se začínají dít divné věci, se ihned vžijete. Příběh je poměrně dlouhý a hra tak nepřestane bavit po krátké době. Musím přiznat, že sem se dokonce několikrát velmi vylekal, a pochopil sem proč autoři této skvělé hororové hry píši při zapnutí hry „Use headphones for the best experience.“ obraně proti vesmírným obludám budete mít různé plasmové zbraně, pily, pistole, zbraní sice není moc, ale můžete si je vylepšovat a získat tak větší kapacitu zásobníku, větší poškození a podobně. Konec hry, který vám samozřejmě neprozradím, mě překvapil, musím říci, že mile. Dead Space si s chutí zase zahraji znova, nikdy nevíte totiž kdy a z jakého koutu někdo, něco vyskočí.

Grafika
Grafika obzvláště na iPhone 4 s Retina displejem je strhující. Hra si velmi dobře pohrává se světlem světla a stínu, Dead Space je dle mého názoru nejlepší hororová hra pro iPhone/iPod Touch/iPad. Ne jednou se budete tak moc bát že si řeknete „tuhle už nedohraji“. Každopádně s grafickým zpracováním si autoři hry pohráli až až.

Závěr

Názor Adama Saliha:
„Hra Dead Space je podle mě jeden z průkopníků „pořádných“ her, kterých bude na App Store ještě spousta. Je vidět, že na hře pracovali ti stejní autoři jako na jejích konzolových sourozenců, jelikož jsou ve hře stejné známky úžasně propracovaných kulisových prvků. Hra zaujme nejen svoji úžasnou grafikou, ale i ovládáním a příběhem. Hru hodnotím nadprůměrně!“

Názor Radima Švidrnocha:
„Hra Dead Space stejně jako NFS: Hot Pursuit, BF: Bad Company 2, Dead Space, jsou hry, které jsou na iOS zařízení vytvářeny z veleúspěšných titulu, které jsou každému hráči známy a nyní si je může hrát i na cestě do školy, práce nebo kdekoliv jinde. Hra je jedna z těch kvalitnějších a určitě stojí za to si ji zakoupit.“

  • Dead Space si můžete pro iPhone/iPod touch stáhnout za cenu 6,99 Euro v Apple iTunes App Store zde.
  • Dead Space HD si můžete pro iPad stáhnout za cenu 9,99 Euro v Apple iTunes App Store zde.

Dnes nejčtenější

.