Zavřít reklamu

apple-iphone-5Nedávno společnost Blaze software srovnávala načítání rychlosti webových stránek na komunikátorech Apple iPhone 4 a konkurence v podobě Google Nexus S. Dle výsledku testu má Nexus S o celých 52 procent rychlejší než iPhone 4, rychlost byla zkoušena na 45 000 různých webových stránkách. Ovšem tuto porážku Apple rezolutně odmítá a zpochybňuje celý tento test.

Mluvčí společnosti Apple Trudy Millerová řekla v jednom z rozhovorů:

„Tento test od společnosti Blaze soft. odmítáme, jelikož tato firma nepoužila k testování náš iOS Safari web browser“

Oba dva chytré telefony byly testovány na nejnovějších verzích softwaru, tedy iPhone 4 s iOS 4.3 a Nexus S na Android 2.3 (Gingerbread), ovšem na iPhonu nebyl použit prohlížeč Safari, který právě v iOS 4.3 dostal do vínku zrychlení prohlížeče a také zrychlení JavaScriptu. Ovšem agentura Blaze netestovala iPhone v Safari prohlížeči ale ve UIWebWiew, jedná se o vestavěný prohlížeč Applu, ten umožňuje programátorům vložit webový prohlížeč do jejich aplikace. Na stejném WebKitu je založen i prohlížeč na telefonech s Androidem 2.3 jen nese jiný název, WebWiew.

Apple zaslal do firmy Blaze e-mail s dotazem proč netestovali rychlost načítání v prohlížeči Safari, ale v UIWebWiew, který nemá optimalizaci jako Safari z iOS 4.3 a je tedy o hodně pomalejší než zmíněné Safari. Odpověď ze strany Blaze soft. byla, že klidně s radostí udělají nové měření, ovšem až implementují vylepšení z iOS 4.3 i do UIWebWiew, dále také v odpovědi stálo, že by rychlost načítání nebyla o moc větší a stejně by Apple prohrál o necelou sekundu.

Závěr
Nevím jak je to pro vás důležité jestli se vám stránka načte o sekundu rychleji nebo pomaleji, myslím si že je to úplně jedno a navíc to nepoznáte. Nedávno jsme pro vás natočili video, které poukazuje na rychlost Safari v iOS 4.3, který vyšel před dvěma týdny. Určitě se na toto video podívejte.

Dnes nejčtenější

.