Zavřít reklamu

iPad-2iPad 2 sa stal hitom, o čom svedčia predajné čísla. Tí ľudia, ktorí sa rozhodli, že si iPad objednanú z store.apple.com, môžu teraz nadávať, že sa nešli radšej postaviť do radu pred Apple Store. Určite by strávili menej času čakaním pre obchodom, ako čakaním doma. Na store.apple.com totižto stúpla dodacia lehota až na 4-5 týždňov, a to bez výnimky pre akýkoľvek model.

Problémy majú aj kamenné obchody
S nedostatkom iPadov 2. generácie nezápasí len online obchod, problémy s dostupnosťou majú aj klasické, kamenné obchody. V obchodoch sa zásoby rýchlo míňajú, aj keď Apple obmedzil predaj len na dva kusy pre jedného zákazníka. Je vidieť, že ani Apple nedokázal predpokladať, aký úspech bude mať jeho nový produkt, aj keď sa mohol poučiť už z minulosti, kedy sme sa tiež mohli stretnúť s nedostatkom niektorých produktov. Dostupnosť v online obchode od uvedenia (+ ešte pár dní po uvedení) iPadu bola približne 2 až 3 dni, no z minúty na minútu sa táto doba predĺžila na 2 až 3 týždne, o pár minút až na spomínaných 4-5 týždňov.

dostupnosť iPadu 2
Existuje pár hypotéz, ktoré túto dodaciu dobu môžu vysvetliť. Prvou (a najpravdepodobnejšou) je, že Apple nemá dostatočné zásoby a rozhodol sa uprednostniť zákazníkov čakajúcich v rade pred Apple Store v neprospech tých, čo čakajú doma v obývačke. Tiež sa vynára otázka, či je Apple schopný dodržať sľúbené termíny dostupnosti iPadu v ostatných krajinách, medzi ktorými stále nie sú všetky krajiny, ako napr. Slovensko, na ktoré sa znovu zabudlo. Keď to zoberieme trochu s humorom, môžeme predpokladať skoré uvedenie iPadu 3. generácie, keďže dodacia doba starého produktu pred uvedením nového produktu sa vždy zvýši :D. Na vine nemusí byť len Apple, problémy s výrobou môžu mať aj výrobcovia jednotlivých komponentov vzhľadom na udalosti, ktoré sa udiali v posledných dňoch vo svete.

Dnes nejčtenější

.