Zavřít reklamu

iPad-2Americký server AnandTech.com jako první na světě porovnal iPad 2. generace s jeho starším sourozencem a Motorolou Xoom, co se výkonu grafické karty a procesoru týká. Závěr je jednoduchý, testovat Apple iPad 2. generace s Tablety je téměř nesmyslné, pokud jej chcete otestovat a porovnat jeho výkon, udělejte to s netbooky. Pro porovnání byl použit testovací nástroj GLBenchmark 2.0 a to na strojích Apple iPad 1. generace, iPad 2. generace a Motorola Xoom. Testovat ostatní tablety by byl nesmysl, vzhledem k tomu, že co se konkurence týká, je Motorola jedním z nejvýkonějších Tabletů v současnosti.

GLBenchmark 2.0

V prvním testu se GLBenchmark 2.0 zaměřil na to, kolik dokáží jednotlivé tablety zobrazit trojúhelníků za vteřinu. Apple iPad 1. generace dokázal díky svému výkonu zobrazit 8,7 milionu troúhelníků za jedinou vteřinu. Motorola Xoom zvládá 15.1 milionů trojúhelníků za vteřinu, což je poměrně vysoké číslo, kdyby ovšem neexistovala 2. generace iPadu, který dokáže zobrazit 29 milionů trojúhelníků za jedinou vteřinu. Oproti Motorole je tedy výkon téměř dvojnásobný. Oproti původnímu iPadu by nyní mohli vývojáři až ztrojnásobit složitost geometrie jednotlivých prvků v aplikacích, bez toho aby se tato skutečnost nějak podepsala na výkonu iPadu.

iPad-2-GLBenchmark-2.0

V dalším testu prověřil měřící nástroj výkon tabletů, co se vykreslení nasvícených trojúhelníků týká. Zde ze jak vidíte v tabulce, je výkon oproti původnímu iPadu u  nové generace téměř pětinásobný. V porovnání s Motorolou Xoom je počet vykreslených objektů více

iPad-2-GLBenchmark-2.0

V následujícím testu se měřil počet frame za vteřinu. iPad 2. generace je 5x lepší než předchozí verze iPadu a 4x lepší než Motorola Xoom.

213658-35897

V posledním testu se GLBenchmark 2.0 zaměřil na počet vykreslených textu za vteřinu. Zde je již jasně vidět, že Apple iPad 1. generace dokáže vykreslit 8x méně textur než jeho mladší sourozenec. Motorola Xoom je v tomto testu dokonce horší, než první generace iPadu. Steve Jobs měl tedy pravdu, konkurence se teprve teď snaží dohnat první iPad, ale my už máme druhý.

iPAd-2-power-test

Dnes nejčtenější

.