Zavřít reklamu

adobe-appleAdobe po představení svého nového software Wallaby, které proběhlo již v roce 2010, konečně vydalo první funkční verzi tohoto konvertoru. Díky Wallaby, mohou vývojáři snadno převádět FLASH do HTML5. Vše se provádí pomocí jednoduchého drag and drop editoru, kam stačí vložit FLASH soubor, který se otevře v Adobe Air, následně jej stačí uložit do HTML5. Nově vzniklý kód pak můžete snadno editovat v programech jako například Dreamweaver, nebo ručně v textových editorech. Adobe se tak smířilo s faktem, že Flash na iOS hned tak funkční nebude a je potřeba jít této platformě naproti vlastním nástrojem.

Nyní se již žádný vývojář nemůže vymlouvat na časovou nebo finanční nákladnost tvorby Adob Flash + HTML5 verze stránek. Otázkou zůstává, zda tím Adobe nepohřbilo Flash platformu. Vývojáři nyní nemají důvod na internet vkládat Flash aplikace nebo stránky, když je mohou jednoduše převést do HTML5, kde u většiny běžných webů nepozná laik rozdíl.

Tom Krcha – Adobe Evangelist exklusivně pro LsA

Tom Krcha z Adobe nám však řekl, že tomu tak uplně není: „Hlavním cílem je, aby lidé měli možnost volby a v případě, že si chtějí připravovat animace pro HTML5 mohli využít Flash IDE, na které je většina lidí zvyklá“.

Aplikaci Wallaby si můžete v betaverzi zdarma stáhnout zde.

Dnes nejčtenější

.