Zavřít reklamu

iPad-2Apple ve středu představil dlouho očekávaný iPad 2. Celá Keynote byla doslova přeplněna technickými informacemi a údaji o novém iPadu. Mluvilo se o revolučním dvoujádrovém procesoru, 9x rychlejším grafickém čipu a o menších rozměrech. O velikosti operační paměti však nepadlo ani slovo.

Server Gizmodo přišel jako jeden z prvních se zprávou týkající se velikosti RAM. Podle zmíněného serveru se v iPadu 2 nachází stejně jako v první generaci tohoto tabletu „jen“ 256 MB RAM. Tato zpráva však nebyla nikým potvrzena a ani zaměstnanci Applu se k tomuto tvrzení nevyjádřili.

Toto tvrzení však vyvrací Kakeun Lee, analytik korejské firmy Hana Daetoo Securities, který nedlouho po samotném představení tabletu na svém Twitteru uvedl, že iPad 2 obsahuje operační paměť o velikosti 512 MB, což je stejná hodnota, jako u iPhonu 4. Kakeun Lee se odvolává na spolehlivé zdroje, například na společnosti Samsung nebo Hynix.

Apple přesné údaje oficiálně neuvedl. O velikosti RAM tak zatím můžeme jen spekulovat. Jediné co Apple prozradil, je fakt, že nový iPad má dvakrát rychlejší procesor a lepší grafické vykreslování, než kterékoli jiné konkurenční zařízení.

Dnes nejčtenější

.