Zavřít reklamu

apple-smart-coversApple při včerejší keynote uvedl také dva zajímavé doplňky pro iPad 2. generace, o kterých jsme vám psali již ve včerejším aktualizovaném články. Nyní se na ně však podíváme podrobněji. Prvním faktem, který je potřeba zmínit je skutečnost, že si je Apple velice dobře vědom trhu s příslušenstvím, který díky iPhonům, iPodům a iPadům otevřel. Ten dokázali nejrůznější výrobci okamžitě využít a na trhu lze zakoupit například obaly pro tyto přístroje v cenách desítek korun, až desítek tisíc korun. Nic není problém a na světě neexistuje obal, který by pro iPad neexistoval. Nyní tedy Apple nechce nechat zisky ostatním a uvádí své vlastní „revoluční obaly“ pro iPad 2. generace.

Apple Smart Cover

Nebyl by to Apple, aby nepředstavil „revoluční“ obal pro iPad. Jak již název napovídá, nejedná se o plnohodnotný obal, který chrání celé tělo vašeho iPadu, tak jak v případě Apple iPad Case pro první generaci. Nová generace iPad dostala pouze ochranu displeje, která se na display připevněju magneticky a je možné ji poskladat a vytvořit tak různé typy stojánků, stejně jako u Apple iPad Case. Aby vše drželo dokonale, obsahuje tělo iPadu zabudované magnety, stejně jako obal. Obal se připevňí k tělu iPadu z boční strany díky dvěma magnetickým „pantům“. Apple předělal úhly náklonu iPadu v době, kdy změníte váš Smart Cover ve stojánek tak, aby FaceTime kamera mířila na váš obličej a nebo se ještě pohodlněji psalo na virtuální klávesnici. Jako jediný obal na světě má navíc geniální funkci, díky které se iPad automaticky po odkrytí displeje probudí a naopak, pokud display zakryjete Smart Cover, iPad se automaticky uspí. Poslední funkcí, kterou Smart Cover obsahuje je nanotechnologie, která během zakrytí displeje, čistí a leští jeho povrch. Apple nabízí obaly v pěti kožených a pěti PVC verzích, včetně Product RED. Apple Smart Case se prodává za cenu 39$.

apple-smart-cover

Apple Digital AV Adapter

Apple po včerejší keynote přidal do své nabídky také Apple Digital AV Adapter. Jedná se o adaptér, který se zapojuje do 30pin Dock konektoru a z druhé strany se připojí HDMI kabel a pokud chcete aby se iPad při přehrávání ještě nabíjel, stačí připojit druhý 30pin Dock konetor, na který je zde také slot. Adaptér je kompatibilní s iPad, iPad 2. generace, iPod touch 4. generace a iPhone 4. Nezapomínejte však, že jediné zařízení ze kterého lze přehrávat video v rozlišení 1080p, je iPad 2. generace. Ostatní zařízení dovolují výstup „pouze“ 720p videa. Apple Digital AV Adapter se prodává za cenu 39$.

apple-digital-av-adapter

Dnes nejčtenější

.