Zavřít reklamu

pandoraradiohackInternetová služba Pandora umožňuje přehrávání velkého množství internetových rádií online. Na výběr máte z velkého množství hudebních žánrů a interpretů. Pandora bohužel nefunguje v České republice a tak jsou hudební nadšenci o tuto skvělou službu ochuzeni. Existuje však možnost jak službu vyzkoušet a provozovat i u nás. Princip spočívá v připojení iPhonu na VPN síť (VPN je zkratka pro soukromou virtuální síť). Hlavní nevýhoda VPN sítí spočívá v jejich slabším zabezpečení. Proto se doporučuje při připojení na VPN síť nepoužívat žádné služby, které vyžadují heslo. S VPN lze zprovoznit i službu Facebook Places, která je v České republice také blokována.

Připojení k VPN síti je jednoduché. Nastavení VPN se nachází v Nastavení -> Obecné -> Síť -> VPN -> Přidat konfiguraci VPN. Dále už postupujte podle návodu zde.

Pokud jste se úspěšně připojili k VPN síti, musíte se ještě registrovat u služby Pandora. Registraci lze provést přímo z iOS aplikace nainstalované ve vašem zařízení. Vyplnit můžete buď pravdivé údaje, nebo si nechte vygenerovat falešnou indentitu zde.  Tak či tak budete potřebovat Post Code z nějakého státu USA (lze bez potíží nalézt na internetu). Registraci není potřeba potvrzovat e-mailem a tak můžete použít jednorázový e-mail.

pandora-iphone-app_msp

Nyní by vám mělo již vše fungovat. Pandora má sice v bezplatné verzi několik omezení (občas se objeví video s reklamou, můžete přeskočit jen omezený počet skladeb atd.), ale nejde o nic vážného, co by nějak bránilo pohodlnému využívání služby. Osobně jsem se setkal s tím, že VPN síť vypadla a musel jsem připojení restartovat. Pandora kupodivu nenahlásila žádnou chybovou hlášku a přehrávání pokračovalo dál. Pokud však Pandoru přepnete na pozadí a VPN vypnete ručně, Pandora hrát přestane.

Dnes nejčtenější

.