Zavřít reklamu

ipad-2Oficiálnym európskym predajcom začínajú pomaly dochádzať zásoby iPadov, čo jasne naznačuje o ich (toľko očakávanom) skorom update. Zásoby všetkých druhov iPadov sa zmenšujú, o čom svedčia aj informácie od hlavného európskeho distribútora iPadov – Ingram Micro. Správy totižto tvrdia, že tento dodávateľ vypredal všetky 16 GB WiFi, 64 GB WiFi a 64 WiFi + 3G modely. Zásoby ostatných modelov sa takisto znižujú, čo nám znovu napovedá o skorom update. Podobná situácia je aj u oficiálnych predajcoch v Kanade, kde sa zásoby tiež neustále znižujú a pomaly sa blížia k nule. Ďalšie náznaky prichádzajú z Anglicka, kde operátori oficiálne poskytujúci iPad upravili ceny aktuálnych modelov, najpravdepodobnejšie z dôvodu, že sa snažia vypredať zásoby a uvoľniť sklady pre novšie iPady.

Obaja anglický operátori Orange aj T-Mobile znížili ceny 3G modelov na polovicu pre zákazníkov, ktorí sa upíšu na dva roky. To znamená, že aktuálna cena, za ktorú sa dotovaný iPad predáva v Anglicku je 99,99 libier (samozrejme s dvojročnou viazanosťou). Predtým to bolo o 100 libier viac, teda 199,99 libier. Aby to nebolo málo, tak aj predajca Carphone Waerhouse vo Veľkej Británií vypredal všetky svoje 64 GB WiFi iPady a nové sú v nedohľadne (asi sa dočkajú až novej generácie).

Aktualizácia každú chvíľu
Aktualizácia je skutočne blízko, o čom nám hovorí aj dátum, kedy bola uvedená prvá generácia iPadu. Od tohto dátumu prešiel už skoro rok, teda ďalšie ,,pre” skoré uvedenie nového iPadu 2. generácie. Vychádzať z dátumu môžeme preto, pretože Apple s pravidelnosťou svoje produkty aktualizuje každý rok. Najskôr sa ho dočkáme v marci alebo začiatkom apríla, čo je tu čo nevidieť.

Ako to bude s dostupnosťou?
Napriek tomu, že sa stále horlivejšie diskutuje o nových iPadoch, dokonca už aj o 3. generácií alebo iPade mini, iPad prvej generácie stále nie je dostupný v niektorých krajinách, ako napríklad na Slovensku, kde sa predáva dovezený z iných európskych krajín. Takýto dovezený iPad sa nie vždy predával za odporúčanú cenu, a kto chcel, musel si priplatiť hlavne krátko po uvedení. Dúfajme, že sa Apple poučil a pripravil si väčšie zásoby iPadov, aby sa ,,ušlo” aj v iných krajinách a aby sa nezopakovala situácia zo začiatku predaja iPadu, kedy ho bolo nedostatok aj v Amerike.

Čo o iPade 2 (ne)vieme
Novinky, ktoré iPad bude (pravdepodobne) obsahovať, sú už asi každému známe. iPad druhej generácie by mal byť vybavený kamerou na prednej strane na uskutočňovanie FaceTime hovorov, na zadnej strane by kamera mala byť taktiež. Natáčať by údajne mala HD video pomocou 1 Mpix kamery. O kamerách nám napovedali nielen púzdra pre iPady, ale aj informácie objavené v iOS. iPad bude samozrejme obsahovať aj výkonnejší procesor, pravdepodobne znovu od Apple (možno aj dvojjadrový) a samozrejme väčšiu RAMku. Taktiež sa dosť narozprávalo aj o rozlíšení displeja, ktorým iPad bude disponovať. Stále nie je jasné, aké bude a či bude vôbec väčšie.

Dnes nejčtenější

.