Zavřít reklamu

mobilemeServer The Wall Street Journal přišel s nepotvrzenou zprávou, podle které připravuje Apple velice zajímavé novinky. S odvolání na důvěryhodné zdroje server informuje o vývoji nového mobilního telefonu iPhone, který měl mít menší rozměry a měl by být i levnější. Další novinka se týká online služby MobileMe, která by měla být zpřístupněna pro všechny zdarma.

Zpráva týkající se MobileMe je o trochu konkrétnější. O zpřístupnění MobileMe zdarma pro všechny se spekulovalo již před představením iOS 4.2.1, ale nakonec byla zpřístupněna pouze služba Find My iPhone, která dokáže na dálku najít a zablokovat ztracený telefon. Nyní to však vypadá, že zpřístupněny budou všechny služby, které MobileMe nabízí. V současnosti služba obsahuje e-mailovou schránku, synchronizační nástroj pro kontakty a kalendář,nabízí  hosting pro fotogalerii z aplikace iPhoto, nebo web z iWebu, a také slouží jako cloudový disk s kapacitou 10 GB.

Inovované MobileMe by mělo být zdarma pro všechny uživatele počítačů Apple. Současná kapacita 10 GB by však mnohým uživatelům nemusela stačit, za další gigabajty cloudového prostoru by si tak případní zájemci museli připlatit. V současné době se za službu MobileMe platí nemalých 99 USD ročně. Zpřístupněním služby pro širokou veřejnost by se MobileMe stalo přímou konkurencí sdílecích služeb typu Dropbox.

Nové MobileMe by Apple údajně připravuje již déle než půl roku. Je tedy možné, že obří datové centrum, které Apple vybudoval v Maidenu, konečně najde své pravé využití.

Dnes nejčtenější

.