Zavřít reklamu

iphone-displayKorea Times prišiel so zaujímavými informáciami o novom iPade 2. generácie, o ktorom sa stále množia neoficiálne informácie, ktoré budú pribúdať až do jeho uvedenia. Podľa Korea Times, by kórejský gigant Samsung mohol dodávať nové displeje do novo-pripravovaného iPadu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta už za pár dní alebo týždňov. Pravdepodobne by sa malo jednať o displeje z tekutých kryštálov (Liquid Crystal Display, alebo LCD). Podľa zdrojov, spoločnosť založená v januári 2009, je v záverečnej fáze rokovania o dodávaní LCD panelov pre Apple iPad 2, ktorý by mal byť dostupný koncom tohto roka.

Apple teda pracuje na rozšírení svojho zoznamu dodávateľov displejov, ktorí v minulosti nie vždy vedeli pokryť jeho dopyt. Tento ,,zoznam” spoločnosti Apple už obsahuje niektoré veľké, medzinárodné spoločnosti, ako napr. LG Display a mnohé ďalšie spoločnosti v Japonsku a na Taiwane.  Korea Times však ešte ďalej pokračujú a ohurujú nás informáciami o displeji v iPade 2. generácie, podľa ktorých by sa mohla využívať aj nová technológia od Samsungu, a to PLS (čiže Plane to Line Switching), ktorú Samsung odhalil len pred pár mesiacmi, konkrétne v novembri 2010.

IPS

Ďalej bolo ohlásené, že Apple má záujem o PLS displeje spoločnosti Samsung Mobile Display – prvýkrát predstaveného v novembri minulého roku, ktorý umožňuje lepšie pozorovacie uhly a rýchlejšie dodávky.

super-pls-lcd-samsung

Najväčšou výhodou tohoto nového PLS displeja sú lepšie pozorovacie uhly oproti v súčastnosti používaným IPS displejom. Medzi ďalšie výhody tohto displeja je až o 10% vyššia jasnosť a samozrejme náklady na výrobu sú menšie, ako náklady na výrobu súčasného displeja. Nie je však jasné, ako Apple zakomponuje do svojich plánov iné spoločnosti, ktoré by taktiež tento displej vyrábali pre vyššiu rýchlosť produkcie, pretože až 30 kľúčových patentov vlastní gigant Samsung.

Dnes nejčtenější

.