Zavřít reklamu

ihome-ip3Nedávno sme vám priniesli recenziu zaujímavého iHome iP1 s vcelku slušným zvukom za rozumnú cenu. Tentokrát sa nám do redakcie dostal ďalší produkt z portfólia tejto spoločnosti, konkrétne iHome iP3. iP3 je v porovnaní s iP1 menší, má odlišný dizajn, zvukové podanie, dá sa kúpiť za cca 3700 Kč a my sa naň pozrieme v dnešnej recenzii.

Obsah balenia:

iHome iP3 je zabalený vo veľmi atraktívne vyzerajúcej krabici s bielym podkladom a farebnými lesklými obrázkami. Okrem veľkého obrázku samotného prístroja na prednej strane, sú na tej zadnej krátke popisy tých najlákavejších vlastností, pričom skoro všade na vás pozerá logo “iLounge.com Best of Show 2010”. V iHome vedia veľmi dobre, že aj obal predáva a za ten by výrobca odomňa dostal jednoznačne plný počet bodov. No ale teraz k obsahu… iP3 je v krabici pevne umiestnený a chránený dvoma veľkými doskami z polystyrénu. V jednej z nich sa ukrýva aj diaľkové ovládanie, návody a iné papiere v rôznych jazykoch. Samozrejme nesmie chýbať prívodná šnúra a adaptér na napájanie prístroja, umiestnené v samostatnej krabičke.

iHome-iP3

Design:

Podobne ako na samotnom balení, tak aj na vizuálnej stránke iP3 si dal výrobca záležať a osobne sa mi iP3 veľmi páči. Telo iP3 je riešené veľmi jednoducho a elegantne, je celé z plastu, opticky, asi pol centimetrovým plexisklom, rozdelené na prednú a zadnú časť. Tá zádná pozostáva z celoplastovej “vaničky” v ktorej sú uložené dva 3.5” reproduktory spolu s potrebnou elektronikou a konektormi. Tými sú 3.5mm linkový vstup, component video výstup a vstup pre napájanie prístroja. V prednej časti prístroja vystupuje panel s logom výrobcu, v strede s konektorom pre váš iPod/iPhone a 4 podsvietené tlačítka pre zapnutie/vypnutie DPS zvýraznenia/”vylepšenia” zvuku, zapnutie/vypnutie  prístroja a ovládanie hlasitosti. Zvyšok čelnej časti je tvorený pláteným materiálom skrývajúcim spomínané reproduktory, s gumennou podložkou v strede pre opretie prehrávača. iP3 je v porovnaní s modelom iP1 celkovo menší, ľahší a či aj krajší, to už nechám na vás, no u mňa má menší z dvojice určite navrch.

iHome-3

Ovládanie:

Podobne ako k iP1, aj k iP3 dostanete takmer identické diaľkové ovládanie, ktoré ale funguje len s daným prístrojom. Keďže k ovládaniu sme sa už vyjadrovali v minulej recenzii a v tomto ohľade sa nič nezmenilo ako na tele prístroja, tak ani na diaľkovom ovládaní, pripájam pasáž z predchádzajúcej, Romanovej recenzie:
Samotný iHome má na svém těle čtyři ovládací prvky, tlačítko na vypnutí/zapnutí, ovládání hlasitosti a tlačítko pro DPS. První tři ovládací prvky jsou podsvícené jemným bílým světlem, DPS modrým. Tímto, ale možnosti ovládání nekončí a k iHome dostanete i dálkové ovládání, s omnoho širším výběrem nastavení, než na těle přístroje. Spracování samotného iHome je velmi dobré, ale s dálkovým ovládáním se výrobce mohl pohrát trošku více. Dálkové ovládání je sice pěkně těžké a padne skvěle do ruky, tím však chvála na něho bohužel musí skončit. Nejen že tlačítka nereagují vždy tak jak byste chtěli, někdy zkrátka musíte více přitlačit a danou funkci aktivujete až na několikáté stlačení, ale navíc musíte vždy mířit přesně na střed iHome, kde je patrně ukryto neviditelné IR čidlo. Díky tomu můžete zapomenout na ovládání, na které jste zvyklí z Apple Remote, zařízení se zkrátka musí s ovladačem vždy vidět a mířit na jeho střed, což není příliš pohodlné. Druhá věc, která nás na ovládání přístroje zklamala, je absence jakéhokoliv displeje. Ano, jako displej sice máte displej vašeho iOS zařízení nebo iPodu, ale na něm můžete ovládat pouze samotný přehrávače iPod, nemůžete ovládat nastavení basů a výšek samotného iHome iP1. Pokud si chcete pohrát s nastavením výšek a basů, musíte se řídit pouze svým sluchem, protože aktuální hodnoty nikde nevidíte. Dálkovým ovládáním můžete ovládat hlasitost iHome, mute, nastavení výšek a basů, zapnutí/vypnutí DPS, procházení knihovny iPodu, play/pauze funkce, shuffle funkce, opakování a zapnutí/vypnutí iHome.

iHome_iP3

Zvuk:

Tak a dostávame sa k tej najzaujímavejšej časti recenzie a tou je zvuk. Osobne som zvyknutý na úplne iné a drahšie zariadenia na reprodukciu zvuku, no v predchádzajúcom recenzovaní ma zvukový prejav iP1 celkom milo prekvapil, hlavne keď zoberiem v úvahu cenu a plastové telo prístroja. Bol som teda veľmi zvedavý, čo z iP3 vylezie a opäť  bol výsledok vcelku prekvapujúci. Bohužaľ, tentokrát v negatívnom zmysle slova. Zvukový prejav iP3 je od iP1 dosť odlišný, horší. iP3 má horšie basy, horšie výšky, zvuk pôsobí umelo a zlieva sa dokopy, je to pre mňa veľmi ťažké opísať, proste to nehrá práve najlepšie ikeď netuším, ako hrá za túto cenu konkurencia. Nečakal som ale, že aj v týchto cenových kategóriach môžu byť až takéto rozdiely a že niekedy napíšem, že aj zariadenie za cca 5000 Kč (iP1), dokáže hrať jasne lepšie, ako o niečo lacnejší model od rovnakého výrobcu. Podobne ako u iP1, aj iP3 obsahuje “čarovné” tlačítko Bongiovi DPS, ktoré má za úlohu zvuk vylepšiť. So zvukom to aj v tomto prípade niečo robí, konkrétne ho trochu prifarbí a pridá na basoch a výškach, no či je to fakt zlepšenie, to si nedovolím povedať. Niektorým nahrávkam DPS pomohlo, niektorým nie, podstatné je, že prístroj túto fuknciu ponúka a komu by bolo málo, tak ten si výšky a basy môže doladiť aj manuálne a to nezávisle na tom, či je DPS zapnuté alebo nie. Zvuk je o osobných preferenciách, niekomu sa môže páčiť to, niekomu niečo iné, mne tento model absolútne nesadol a za seba musím povedať, že ak by som si mal niečo takéto kúpiť, určite by som si priplatil za vyšší model iP1. To ale neznamená, že vám zvuk taktiež nemusí vyhovovať. Každý je zvyknutý na niečo iné, každý má svoju peňaženku a hlavne vlastné uši, ktorými sa treba pri kúpe takýchto zariadení riadiť.

ihome_ip3_back

Názor Romana Zavřela:
V porovnání iHome iP1 a iHome iP3 bych nikdy neřekl, že je cenový rozdíl pouze okolo 2000Kč. Vzhledem k tomu o kolik procent hůře hraje iHome iP3, je zcela jasnou volbou zainvestovat více peněz a koupit si iHome iP1. Designově se mi sice iP3 libí více, ovšem design u hudebního příslušenství není tím hlavním, co by vás mělo upoutat. Osobně bych za tento produkt danou částku neobětoval a raději připlatil na iP1.

Záver:
Ako ma iP1 pár dní dozadu prekvapilo, tak ma teraz iP3 sklamalo. Zariadenie to je každopádne zaujímavé, má super dizajn a lákavú cenu, no zvuk, čo je asi vlastnosť najdôležitejšia, až taký super nie je. Na obranu iP3 ale musím povedať, že okrem iP1 nemám s podobným zariadením v kategórii do 10.000 Kč žiadne osobné skúsenosti, takže si nedovolím hodnotiť, aký je zvuk iP3 v porovnaní s konkurenciou v rovnakej cenovej kategórii. Pokiaľ nie ste náročným poslucháčom a hľadáte prístroj tohto zamerania s pekným dizajnom a zaujímavou cenou, iHome iP3 by som do užšieho výberu zaradil, no určite sa ho snažil ísť niekam vypočuť a ak by to bolo možné, aj porovnať s konkurenciou. Pokiaľ chcete dať prednosť lepšiemu zvuku a pár stoviek navyše vám prievan v peňaženke neurobí, skôr by som volil vyšší model iP1, ktorého zvukové kvality (samozrejme v danej cene) príjemne prekvapili aj redaktorov v zahraničí.

Za iHome iP1E děkujeme www.eurotronics.bg

Dnes nejčtenější

.