Zavřít reklamu

flash-frozenFlash. Je ho plný internet, či už reklám, animácií alebo videí. iOS zariadenia nepodporujú flash z pár jednoduchých dôvodov, a to že neúmerne zaťažuje procesor (a tým nepriaznivo vplýva na výdrž batérie) a je potenciálne nebezpečný (obsahuje bezpečnostné chyby). To, že neúmerne zaťažuje procesor, ste si možno vyskúšali aj na Macu. Mne sa osobne stalo, že viacero stránok (plných flash reklám a animácií) mi vyťažili procesor v mojom MacBooku až na 40%! Vtedy som si povedal dosť, a po pár minútach som našiel v Mac App Store jednoduchú aplikáciu, ktorá tento problém jednoducho, rýchlo a elegantne vyriešila. Jej názov je FlashFrozen a je zadarmo dostupná v Mac App Store.

Ako používať FlashForzen?
Nie je to nič ťažké ani nepochopiteľné, stačí len kliknúť na ikonu aplikácie FlashFrozen, ktorá sa nachádza v hornej lište a zvoliť možnosť Kill Flash Plugin. Týmto jednoduchým klikom deaktivujete všetky flash aplikácie na stránke. Na ich opätovné aktivovane stačí stránku znovu načítať a flash aplikácie sa stanú znova aktívnymi.

Podporované prehliadače a operačné systémy
Z najpoužívanejších prehliadačov chýba akurát Opera, ostatné sú podporované (Google Chrome, Safari, Firefox 4). Pre ľahšiu orientáciu sa pozrite na obrázok. Tu nájdete aj podporované systémy.

compatibility-frozen-flash

Indikátor zaťaženia CPU
FlashFrozenIkona, ktorá sa nachádza v hornej lište, sa zafarbí podľa toho, ako flash zaťažuje CPU v počítači a tým vám dá hneď vedieť, ako je na tom vaše CPU s vyťažením. Celkovo môže dosiahnuť tri farby, a to:
priesvitnú (alebo šedú) – fash vyťažuje počítať minimálne,
čiernu – slabé zaťaženie procesora,
červenú – silné zaťaženie procesora.

Stále pripravený
FlashFrozen, nemá žiadnu ikonu v docku, len v lište, takže zbytočne nezaberá miesto a je vždy pripravený deaktivovať všetok používaný flash. Jednoducho tiež môžete zapnúť, aby sa FlashFrozen zapínal automaticky, keď sa zapne aj počítač.

Záver
FlashFrozen je jednoduchá utilitka zaberajúca pár MB na disku, ktorá MacBookom pomôže s výdržou batérie. Je zadarmo dostupná v Mac App Store. Aplikácií podobného typu je samozrejme viac, mne sa osobne osvedčila táto a príde mi aj najlepším dostupným riešením. Linky na aplikáciu nájdete nižšie:

FlashFrozen si zadarmo môžete zadarmo stiahnuť v Mac App Store tu pre SR.
FlashFrozen si zadarmo môžete zadarmo stiahnuť v Mac App Store tu pre ČR.
Oficiálnu stránku nájdete tu.

Dnes nejčtenější

.