Zavřít reklamu

ipad-2Podľa všetkého spoločnosť Apple plánuje tento rok vydať iPhone novej generácie (v poradí už šiesty iPhone), ktorý bude pripravený rovno pre dva typy sietí, a to GSM-CDMA. To by znamenalo, že by sa nepredávali dva typy iPhonov, (ako teraz, jeden typ pre Verizon a druhý typ pre AT&T) každý pre iného mobilného operátora. iPhone 5. generácie by mal taktiež obsahovať nový procesor, samozrejme z dielne Apple, a to s označením Apple A5. Momentálne sa v iPhonoch nachádzajú Apple A4, ktoré zvládajú prehrávanie 720p videa (HD). Nový procesor by mal zvládať až 1080p, čo je už Full HD, čo je vskutku neskutočné! Lenže to by potom muselo znamenať a zvýšenie pamäti, lebo neviem koľko Full HD filmov by som zmestil do 16 GB iPhonu :D Tohto iPhonu sa však pravdepodobne dočkáme asi až v lete, tak ako každého doteraz predstaveného iPhonu.

iPad 2. generácie
iPad 2 je taktiež dosť omieľaný v posledných dňoch. Tento nový iPad môžeme očakávať skôr ako nový iPhone, a všetko naznačuje že sa ho dočkáme už v apríli tohto roku. Okrem toho že nový iPad bude tenší, Apple by novú generáciu mal vybaviť displejom so super vysokým rozlíšením, aj keď nie až takým ako má teraz iPhone 4. Uhlopriečka displeja by mala ostať rovnaká, teda 10 palcov. Nová generácia by nás mala prekvapiť aj čítačkou SD kariet. To by znamenalo, že by už nebolo potrebné túto redukciu k iPadu dokupovať za nemalú cenu 29€, čo nie je najmenej, hlavne pri zariadení takejto ceny by sa mala už dodávať spolu s iPadom. Čo však nikoho asi neprekvapí, že iPad 2 bude obsahovať dve kamery, jednu na prednej strane na uskutočňovanie Face Time hovorov na počítače Mac, iPhony a iPody Touch 4. generácie. Druhú kameru môžeme očakávať na zadnej strane, aj keď osobne mi príde dosť nepraktické natáčať video alebo fotografovať so zariadením veľkosti iPadu.Taktiež môžeme očakávať Apple A5 procesor a iPad 2. generácie vybavený 3G pripojením, podporujúcim taktiež GSM-CDMA.

Apple TV 3. generácie
Keďže iPhone a iPad budú obsahovať nový Apple A5 procesor, Apple TV 3. generácie nemôže byť výnimkou. Apple TV zatiaľ zvláda ,,len” 720p video, ale s novým procesorom by to mohlo byť až 1080p. My v SR a ČR si asi aj tak neužijeme Full HD video v podaní Apple TV, keďže u nás nie je iTunes Store podporovaný, a pochybujem, že by Apple novú generáciu vybavil pevným diskom, keď terajšia ho neobsahuje. Nová Apple TV by mala ostať stále postavená na iOS, tak ako terajšia verzia Apple TV.

Na tému upozornil appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.