Zavřít reklamu

ios_4.3Apple dnes v noci vydal nový operační system iOS 4.3 Beta, která je dostupná pouze vývojářům a testerům. Pro mnoho uživatelů starších zařízení to však nebude tak pozitivní zpráva, jako pro majitele iPhone 4 a iPad. Podívejte se spolu s námi na vše, co víme o iOS 4.3 Beta.

iOS 4.2.1 je poslední verze pro iPhone 3G a iPod touch 2. generace

Apple vydal betaverzi nového firmware iOS 4.3 pouze pro iPhone 4, iPhone 3Gs, iPod touch 4. generace, iPod touch 3. generace a Apple TV. Tím tedy pravděpodobně definitivně ukončil podporu iPhone 3G a iPod touch 2. generace!

Podpora HotSpot

iOS 4.3 přináší pro mobilní telefony iPhone 4 a iPhone 3Gs podporu pro vytvoření HotSpot pomocí telefonu. To v praxi znamená, že můžete telefon použít jako zdroj Wi-Fi, na kterou se může připojit až pětice dalších zařízení. Data se účtují stejně jako by byl připojen pouze samotný iPhone, přes 3G.

FaceTime + iAD

iOS 4.3 přináší novou ikonu pro videohovory FaceTime a nově full-screen iAd bannery.

faceitme_iOS_4.3

Zdroj obrázku: 9to5mac.com

iPad

Betaverze iOS 4.3 přináší také zajímavé změny pro iPad. Mezi hlavní patří nové multi-touch gesta: Čtyř a pěti prstové gesta, pomocí kterých se uživatel dostane do home-screen nebo do multi-tasking panelu. Může se také nyní pouze gestem posouvat mezi aplikacemi, tak jak to známe z Mac OS X a Windows díky ALT+Tab.

Změna bočního tlačítka iPadu

Nově si také uživatel může zvolit v nastavení iPadu, zda bude bočním tlačítkam vypínat/zapínat zvuk, nebo se uzamkne/odemkne rotace displeje pomocí akcelerometru. Tuto funkci iOS 4.3 přináší navzdory tomu, že Steve Jobs se nechal v mailu slyšet, že uživatelé nebudou mít nikdy možnost si tuto funkci zvolit.

165056-ipad_4_3_switch_500

Zdroj obrázku: Macrumors.com

Apple TV

Update Apple TV dovoluje nově používat Airplay video také pro aplikace třetích stran.

iOS_4.3

Dnes nejčtenější

.