Zavřít reklamu

iPad-camera-connection-kitPro majitele iPadu měla s příchodem iOS 4.2 nastat velká revoluce. Tablet je díky multitaskingu použitelnější při běžných denních činnostech a mohl by konečně začít nahrazovat levné netbooky. I když se iPad prodává opravdu výborně a následné rozšíření prodeje do dalších světových zemí prodeje zcela jistě ještě zvýší, server 9to5Mac přišel se zprávou, která mnohé majitele iPadu příliš nepotěší.

Nedlouho po zahájení prodeje iPadu se objevil Apple iPad Camera Connection Kit, který umožňuje připojit k iPadu fotoaparát nebo kameru. . Právě absenci usb konektoru vyčítali kritici nejvíce. S firmwarem 3.x bylo vše v pořádku a Camera Kit fungoval výborně téměř na všechny usb gadgety, když jste provedli Jailbreak. S příchodem iOS 4.2 však přišla změna. Apple totiž změnil maximální možný výdej elektrické energie přes 30-pinový konektor z 100 mA až 20 mA. Na jednu stranu je to výborná zpráva co se týče výdrže a životnosti baterie, na druhou stranu už nebude fungovat většina usb klávesnic, flash disků nebo usb mikrofonů. Apple iPad s iOS 4.2 při připojení zařízení zahlásí: „Připojené usb zařízení vyžaduje příliš mnoho energie.“

iPad-camera-connection-kit

K původnímu účelu, kterým je připojení fotoaparátu (napájeného z baterií, ne z baterie iPadu), bude Connection Kit sloužit i nadále. I když internetové zdroje spekulují, že současné chování iOS 4.2 na iPadu je bug, logičtějším se však jeví záměrné zablokování ze strany Applu.

Dnes nejčtenější

.