Zavřít reklamu

The SettlersHrali ste už túto hru na PC? Lebo jej vernú kópiu nájdete aj na iPhone/iPad v Apple App Store! V hre sa stanete starovekým vládcom krajiny a za úlohu budete mať vybudovať vyspelú civilizáciu s dobre fungujúcim hospodárstvom. So svojou mocnosťou budete musieť poraziť svojich protivníkov. V hre sa ukáže, či ste skutočný vodca, ktorý dokáže začať od nuly, alebo len ,,obyčajný” kráľ akých tu boli už stovky. Aj keď hra nepatrí práve k najnovším, určite si ju rady zahráte, tak ako na PC, tak aj na iPhone a preto by vo vašej zbierke strategických hier nemala chýbať!

Grafika

Pokiaľ ste hru hrali na PC, tak viete, akú kvalitu grafiky približne môžete očakávať na svojom iPhone/iPade, čo je neuveriteľné! Budovy a ľudia sú dobre viditeľný a ostrý aj pri najväčšom zmenšení. Grafika je fakt dobrá, určite sadne aj náročnejším. Hra podporuje aj Retina Display, čo ocenia majitelia iPhonu a iPodu 4 generácie.

the_settlers
the_settlers

Zvuky

Hudba a zvuky sú taktiež z PC verzie a podľa môjho názoru ku hre pasujú. Ale aj tak by som privítal možnosť pridať si vlastnú hudbu z iPodu.

Ovládanie

Na začiatku hry vás uvíta turtoriál, čo-to vám vysvetlí, ale aj tak si budete musieť ovládanie ešte raz budete musieť prejsť. Na ovládanie si budete musieť zvyknúť, hlavne keď ste nehrali PC verziu. Nie že by sa hra zle ovládala, ale pri množstve ,,funkcií” chvíľu potrvá, kým zistíte, kde sú aké druhy budov, čo sa ako ovláda … Po pár minútach sa vám však dostane do krvi a nič vás už nebude obmedzovať.

Hra

Máte na výber, za koho budete hrať. Zvoliť si môžete Rimanov, Vikingov alebo Mayov. Alebo môžete bojovať proti temným silám v Dark Tribe. V hre musíte rozumne hospodáriť so surovinami. Všetko od základov si budete musieť vyrobiť samy, od množstva budov až po suroviny, vrátane nástrojov a zbraní. Pokiaľ zvolíte zlú taktiku a dlho sa budete rozvíjať, nepriateľ  na vás zaútočí a neostane vám nič iné ako hrať hru od začiatku. Pokiaľ však na tú správnu taktiku prídete, ocenili by ste výber obtiažnosti, ktorý by ste však hľadali márne.

Záver

Hra skutočne patrí medzi najlepšie strategické hry pre iPhone alebo iPad, ktoré môžete nájsť v App Store. Hra poteší aj podporou multitaskingu pri novších zariadeniach. Hre si všimnete aj jednu nepríjemnú chybu, že keď hru zapauzujete a po chvíli spustíte, zostane vám tam horná lišta, ktorá dosť prekáža. Čo je však zaujímavé, že hra na iPad a iPhone majú rovnakú cenu, čo je asi rarita. Za 0,79€ sa určite oplatí, tak ako pre iPhone, tak aj pre iPad. Pokiaľ ste sa stále nerozhodli, v App Store nájdete aj little verziu.

the setlers

The Settlers si môžete za cenu 0,79€ stiahnuť v Apple iTunes App Store SR tu pre iPhone a tu pre iPad.
The Settlers si môžete za cenu 0,79€ stiahnuť v Apple iTunes App Store ČR tu pre iPhone a tu pre iPad.

Dnes nejčtenější

.