Zavřít reklamu

app-store-icon-150x150Aplikace dánské firmy Mediaprovider byla Applem překvapivě  zamítnuta a v obchodě App Store se neobjeví. To není nic překvapivého, sítem pracovníků Applu neprojde spousta aplikací a jejich vývojáři jsou tak nuceni je umístit do Cydie. Tento případ je ale odlišný. Dle vyjádření Applu byla aplikace zamítnuta, protože obsahovala odkazy na konkurenční platformu Android. Schyluje se k nové válce mezi iOS a Androidem?

Apple bývá často obviňován za příliš úzkoprsá pravidla schvalování aplikací. Pokud si seznam podmínek schválení aplikace podrobně pročtete, narazíte i zdánlivé banality, které mohou vaši pracně vytvořenou aplikaci poslat „do kytek“. U platformy Android sice aplikace také procházejí určitou procedurou schvalování, nicméně dostat aplikaci do Android marketu je mnohem jednodušší než do App Store.
U iOS zařízení nesmí název aplikace připomínat jinou aplikaci na odlišné platformě. U Androidu toho omezení neexistuje a tak může vývojář vesele prodávat aplikaci s názvem „Androidworld Reader“

Apple také blokuje veškerý erotický obsah aplikací. Na jednu stranu je to morálně správné rozhodnutí, iPody a iPhony mohou vlastnit i malé děti, pro které by takový obsah nebyl z nejvhodnějších. I samotný Steve Jobs prohlásil: „Pokud chcete porno, kupte si zařízení s Androidem“. Ano, je to tak, ani erotický obsah není pro Android platformu ničím cizím a rozhodně není „tabu“ jako v případě Applu.

Minulý týden Apple potvrdil, že se v App Store nachází přes 300 000 aplikací a uživatelé si údajně stáhli již přes sedm miliard aplikací. Pokud vezmeme v potaz, že App Store funguje od roku 2008, jde na poli mobilních telefonů o velký úspěch.

Jak Apple, tak Google navíc významným způsobem zasahují do celosvětové prodejnosti smartphonů. Platforma Android je v současnosti číslem dvě se 37 procenty podílu na trhu. IOS připadá třetí místo s přibližně 16 procenty trhu.

Dnes nejčtenější

.