Zavřít reklamu

tetris-for-ipad-icon1Máte v iPhone alebo v iPode nejakú legendárnu hru? Hru, ktorá pamätá ešte staré hráčske časy? Lebo práve teraz sa vám naskytla príležitosť jednu z ozajstných legendárnych hier získať! O tejto hre, populárnej už desaťročia počul asi každí. Svojou jednoduchosťou a neobmedzenou hrateľnosťou si získala nespočetné množstvo hráčov a fanúšikov po celom svete. Popularite sa teší aj v týchto časoch, a tak si našla cestu aj do Apple App Store. Vývojári z EA jej dali moderný vzhľad, čo ešte zväčšuje jej návikovosť. Za 0,79€ si ju môžete kúpiť, čo je perfektná cena za legendu, akou je práve Tetris. Keď chcete iPad verziu, trocha si priplatíte, jej cena je 2,39€.

Grafika

Grafika je pekná, čo je asi jediné na hre, čo sa dalo zlepšiť oproti jej starej verzií. Pohybujúce sa pozadie vytvára dobrú hraciu atmosféru. Človek by si myslel, že pohybujúce sa pozadie ho bude rozptyľovať,  ale to nie je pravda. Pozadie postupne mení farby, od zelenej až po modrú. Pokiaľ sa kocky blížia ku vrcholu, pozadie sa sfarbí do červena a tým vás upozorní.

https://youtube.com/watch?v=mQH-8IYFmcg

Zvuky

V pozadí hrá príjemná hudba, ktorá sa sem úplne hodí. Pokiaľ hudbu počas hrania nemusíte, jednoducho ju vypnete v nastaveniach. Alebo si poprípade môžete vybrať hudbu zo svojho iPodu podľa chuti.

Ovládanie

Myslím si, že ovládanie je každému jasné, aj keď Tetris na iPhone ešte v živote nehral. Prstom len ťaháte zo strany na stranu, a tým posúvate kocku. Ovládanie je jednoduché a presné, nič viac ani nepotrebujete.

Záver

Hru už každí v živote niekedy hral, aj keď nie môžno na iPhone, a tak presne vie čo od tejto legendárnej hry môže očakávať. Hra patrí medzi staršie, klasické hry, ku ktorým sa vždy radi vrátite, a aj po dlhšom čase si ju radi zahráte. Hru ozvláštni aj typ hry Magic, kde máte určenú úlohu, ktorú máte splniť. V menu nájdete aj jednoduché štatistiky o hre. Osobne by som prijal možnosť zdieľania skóre s priateľmi cez Game Center, alebo Facebook.

Tetris si môžete za cenu 0,79€ stiahnuť v Apple iTunes App Store ČR tu pre iPhone, a tu za 2,39€ pre iPad.

Tetris si môžete za cenu 0,79€ stiahnuť v Apple iTunes App Store SR tu pre iPhone, a tu za 2,39€ pre iPad.

Dnes nejčtenější

.