Zavřít reklamu

apple-logo-dec07
Potkat v České republice studenta, který využívá výhradně výrobky od Applu je téměř nadlidský úkol. Dle mého názoru není problém ani tak v dostupnosti přístrojů ale spíše v ceně. Počítače a jablečné výrobky obecně jsou v tuzemsku dražší a tudíž méně rozšířené. Jak je to ale v zemi, kde jsou Apple výrobky bezmála náboženstvím?

Největším šokem pro tuzemského studenta je zcela jistě fakt, že některé univerzity v Americe (Stanford, Seton Hill aj.) rozdávají jablečné výrobky studentům při zahájení studia zcela zdarma. Dříve univerzity rozdávaly jen Macbooky a Macbooky pro, popřípadě iPody Touch, nicméně po představení iPadu začíná zájem o Touch upadat. Je to vcelku logické, iPad běží na stejném OS ale díky mnohem větší obrazovce je pro studenta ideálním pracovním a zábavním nástrojem.

Zajímavá odpoveď otázku „Proč zrovna iPad?“ přišla ze  Stanfordské Univerzity, konkrétně z lékařské fakulty. Tamní vedení se domnívá, že iPady dokáží studentům díky rozměrům a váze ulehčit nejen život, ale i školní tašku. Studenti si nemusejí shánět učebnice a skripta, dostanou iPad s nahraným učebním materiálem. Vždy je jednodušší nosit jeden přístroj než hromadu knih.

Je jen otázkou času, než začnou univerzity studentům rozdávat nový typ Macbooků Air. Tyto supertenké subnotebooky by se měly stát hitem mezi studenty především díky designu, rychlosti a výdrži.

Dle časopisu Fortune si v roce 2010 vybralo Macbook necelých 50% amerických studentů. Tato cifra představuje ohromný nárůst, například v roce 2005 vedla žebříček studentské  oblíbenosti značka Dell, která tehdy měla mezi studenty takřka stejný podíl, jaký má dnes Apple (47%).

Dnes nejčtenější

.