Zavřít reklamu

Pred pár týždňami ste si mohli prečítať návod Perta Máru Jak sledovat Hulu, Netflix, ABC či Pandora i z naší kotliny… a nejenom na iPadu. Jeho návod je určite vyčerpávajúci a prevádzkovateľný aj na iOS zariadeniach (iPhone, iPad) ale niekomu by určite stačilo aj samotné streamovanie služieb len cez webový prehliadač. Ja som približne pred pár mesiacmi narazil na službu hotspotshield.com

Zo stránok si stiahnete jednoduchú aplikáciu a jej pomocou vytvoríte zabezpečený VPN tunel do USA. Po inštalácii a spustení sa nám aplikácia objavý v menu bare. Po kliknutí na ikonu vidíme menu v ktorom vyberieme “Connect” a máme hotovo. V prehliadači sa otvorí nové okno kde je zobrazený stav VPN tunela. Žiadne nastavovanie, žiadne podrobné návody. Jenoducho jeden klik a môžete si užívať vaše obľúbené seriály zo zámoria.

Screen shot 2010-11-09 at 4

Služba je poskytovaná zdarma čo nesie so sebou určité obmedzenia ako napríklad že si nemôžete vybrať konkrétne miesto pripojenia vrámci USA a druhou je reklama ktorá je prítomná na vrchu každej webovej stránke. Čo sa určite dá tolerovať kedže služba nie je  spoplatnená.

Pripojenie sa samozrejme dá využívať aj pri potrebe skrytia/ochrany svojej identity na internete alebo zachovania súkromia a určitého stupňa bezpečnosti pri využívaní nezabezpečených WiFi v hoteloch alebo reštauráciách, kedže celá komunikácia ide cez HTTPS protokol. Aplikácia je dostupná pre MAC aj Windows. Rýchlosť pripojenia je postačujúca na bezproblémové pozeranie videa. Počas využívania služby som sa nestretol s nejakým sekaním  alebo rozpadom spojenia.

Screen shot 2010-11-09 at 5

Pomocou tohoto programu si tak budete môct pozrieť aj napríklad kultový dokument o firme Apple a jeho fanúškoch “Macheads” na hulu.com

Jan Caran

twitter.com/jcaran

Dnes nejčtenější

.