Zavřít reklamu

iPhone3G_overview_440
Od dob iOS 4.0 si uživatelé iPhone 3G stěžují na zpomalení chodu systému ve svých přístrojích. Apple jejich přání vyslyšel a update na iOS 4.1 přece jen přinesl znatelné zrychlení. Nicméně rychlosti starších firmwarů se nový iOS nevyrovná. Další zrychlení reakcí systému by mělo přijít s iOS 4.2.

Nový iOS 4.2 by měl dorazit během několika málo příštích dní a uživatelé iPhone 3G se mají na co těšit. Dle zkušeností uživatelů gold master verze (tedy té, která obvykle vyjde těsně před vypuštěním samotného firmwaru) se iPhone 3G s novým operačním systémem znovu o něco zrychlil a začíná se pomalu blížit rychlosti fw 3.0.

Na videu můžete sami sledovat porovnání fw 3.0 a nového iOS 4.2. Popravdě rozdíl v rychlosti je v podání iOS 4.2 skutečně minimální. Zadávání textu do aplikace Notes je rychlé jako dříve, rychleji funguje i Safari. Zoom v internetovém prohlížeči je stále trochu trhaný, ale oproti iOS 4.0 jde o ohromný krok vpřed.

Otázkou tedy zůstává, zda-li měl Apple v plánu starší model telefonu iPhone zrychlit již dříve, nebo na tom začali inženýři pracovat až po tom, co společnost zažalovala Bianca Wofford, která tvrdila, že zpomalení telefonu je součástí politiky Applu, v honbě za vyšším ziskem z prodeje nových telefonů.

Sledujte také autorův osobní blog zde.

Dnes nejčtenější

.