Zavřít reklamu

Dá sa to samozrejm spraviť aj ručne zdĺhavým kopírovaní a vkladaním textu do iTunes . Avšak, ak má aj Vaša iTunes knihovna caz niekolko tisíc piesní , tak ako moja, je tento postup takmer nekonečný. Dlho som hladal program ktorý by spravil za mňa všetkú tú zdĺhavú prácu , s tím, aby som nemusel do procesu zbytočne zasahovať. Po dlhšom hladaní som však zistil, že na internete sa dá nájsť ohromné množstvo týchto programov ale len málo dokáže spolahlivo doplniť texty aj ku menej známej pesničke. Jeden z týchto programov sa volá Get lyrical !

Aplikácia je v celku veľmi jednoduchá a neponúka vela možností na nastavovanie. Popravde povedané aplikácia nám ponúka len 3 voľby a to vloženie textu do Vami vyznačených piesní , vloženie textu do práve hrajúcej pesničky , a moje oblúbené aktívne vkladanie textu do zaradom počúvaných pesničiek, . Keď budete chceiť počúvať hudbu tak si spolu s itunes zapnete Get Lyrical a Vaša hudobná zbierka sa sama doplní o texty.

Približne po 15 sekundách hratia pesničky sa v iTunes vzáložke lyrics objaví celý bezchybný text pesničky.

itunes lyrics 1

Najviac sa mi však možnosť čítania textu pri počúvaní hudby osvedčila v iphone. Netreba nič nastavovať a pri najblžšej synchronizácií sa vám texty automaticky doplnia.

Avšak akokolvek sa táto aplikácia na prvý pohlad môžde zdať skvelá, nájdu sa aj tu chyby a to je nevyriešiteľný problém s absenciou Slovensko/Českej textovej databáze  čo zapŕičinuje že Slovensko/české pesničky nedokáže program rozpoznať . Databáza sa mílovými krokmi rozrastá ale aj tak nájdu (aj keď ich nieje vela) pesničky ktoré program proste taktiež nerozozná.

Get Lyrical môžete stiahnuť tu!

Dnes nejčtenější

.