Zavřít reklamu

Macally bookstandAť již Apple představí cokoli, vždy se jejich výrobků chytnou větší i menší firmy a okamžitě začnou dělat nejrůznější příslušenstí pro iPod, iPhone, Mac, iPad, Magic Mouse a tak dále, dokonce jsem viděl i obaly na Apple Remote. Největší společností, která se na doplňky specializuje je Macally, které nyní přichází se žhavou novinkou pro iPad. Macally BookStand je nejen obal pro váš iPad, ale také stojánek, vše po vzoru Apple iPad Case, jehož recenzi si můžete přečíst zde, abyste si následně po přečtení recenze na BookStand mohli vybrat co je pro vás a váš iPad vhodnější.

Materiál

Obal vám dojde zabalený v pevné plastové krabičce s reprezentativním potiskem, který je mimo jiné také v českém jazyce. V pouzdře samotném se ukrývá papírový model iPadu v reálné velikosti. Obal se vyrábí ve dvou barvách, šedé a černé. Použitý materiál je semišová kůže, která je prošívaná, díky tomu je zaručena pevnost, ale zároveň také lehkost. Logicky se tedy nabízí otázka, kolik takový BookStand váží, když je tak lehký. Pouzdro váží  202 gramů. Oproti tomu Apple iPad Case váží 171 gramů, zase až tak lehký BookStand tedy není, alespoň co se ve srovnání s iPad Case týká. Ovšem narozdíl od iPad Case od Apple, nemá BookStand ani zdaleka, tak pevnou přední stěnu, která kryje displej. Ta je u Apple více jak o polovinu tenčí, přesto mnohem pevnější (nelze ji promáčknout prstem více než o 0,5cm. Naproti tomu pouzdro BookStand můžete na čelní straně promáčknout o více jak 2cm a není problém jej ohnout do pravého úhlu. Samozřejmě proti poškrábání ochrání oba obaly displej stejně, ovšem pokud na displej něčím zatlačíte, například když máte iPad v batohu, rozhodně bude více chránit Apple iPad Case, než BookStand.

BookStand

Design

BookStand je nádhernej, úžasnej a ještě k tomu všemu krásnej! Tak trošku vážněji, ne on prostě je dokonalej! Když do něho vložíte iPad, který drží jen v rozích plastové úchyty, vynikne celý design iPadu a nic jej neruší. Narozdíl od Apple iPad Case nemáte nic na stranách nebo dokonce jako u obalu od Apple také přes černý rámeček kolem displeje. Máte tedy perfektní přístup ke všem tlačítkům a konektorům, nadruhou stranu je díky tomu iPad mnohem méně chráněn, než v tom od Apple. BookStand na to jde naopak, místo aby chránil pevně displej, mnohem pevněji chrání záda, která jsou kromě semiše chráněna také pevným plastem, jenž je celé pokrývá. Bohužel nedrží pouzdro samo o sobě zavřené pevností kloubu, ale musíte jej jistit páskem z jemné kůže. Pouzdro tedy otevřete a zavřete pomaleji, než Apple iPad Case, ovšem zase tak velký rozdíl v tom nehledejte, při otevírání téměř žádný a zavírání vás zdrží maximálně o vteřinu. Při použití pouzdra jako rámečku na sledování filmů/fotek, nebo jako podložky pro psaní opět využijete pásek, kterým vše zajistíte proti pohybu, což je oproti Apple iPad Case obrovská výhoda, nemusíte totiž řešit nějaké ujíždění při psaní, nebo se bát, že vám iPad při sledování filmů spadne. Během těchto čiností je BookStand mnohem více stabilní než iPad Case.

Resumé

Pokud využijete stojánek při sledování filmů a nebo hodně píšete a vadí vám, že Apple iPad Case ujíždí pod rukama, bude BookStand jasná volba. Naopak pokud chcete iPad přenášet v batohu, kde máte plno dalších věcí, volil bych Apple iPad Case, který přece jen lépe ochrání jak displej, tak i boční strany iPadu. Designově se mi zdá BookStand nádherný a je opravdu velmi elegantní, navíc dává vyniknout iPadu, v celé jeho kráse. Rozhodně bych se díky zvoleným materiálům a kvalitě zpracování nebál životnosti, během týdne testování se neobjevila jediný stopa po opotřebení, navíc se mnohem méně špiní, než jeho kolega od Apple Inc.

http://www.iseed.com

Dnes nejčtenější

.