Zavřít reklamu

blackpad
Apple iPad je na trhu již nějaký ten pátek a pořád nemá zdatného konkurenta, což také vede k dalšímu zvyšování počtu objednávek na iPad a to ať již 3G, nebo Wi-Fi verze. Nyní přímo z RIM (Research in Motion) unikly informace o chystaním tabletu. Tablet společnosti RIM bude pochopitelně postaven na BlackBerry OS a to v nové verzi 6, která byla představena teprve minulý týden a ještě není dostupná ani pro vývojáře.

Vše nasvědčuje tomu, že by se měl tablet od RIM začít prodávat až v roce 2011. Samozřejmostí je tedy plná podpora a kompatibilita BlackBerry OS. Tablet by měl být menší a lehčí než iPad a měl by umožnit telefonní hovory! Samozřejmě si můžete říct, že jen někdo zase okopíruje iPad, ovšem vzpomeňme si na několik faktů, které nelze RIM upřít. Byli první kdo představil EDGE a Evolve. Telefon BlackBerry Pearl jako první na světě obsahoval slovník T9, první power-point prezentátor měl také BlackBerry v podobě aplikace Black-Box. První Querty klávesnice na flipovém telefonu byla představena také u telefonu BlackBerry. Je tedy jasné, že nás může RIM něčím překvapit a na 99% také překvapí. Název projektu je zatím BlackPad a nebo také Cobalt.

BlackBerry cobalt

Obrázek je pouze fotomontáž, která byla na rychlo vyrobena a vychází z iPadu. Žádné skutečné obrázky zatím neexistují, neberte tedy prosím vzhled jako budoucí produkt RIM!

Dnes nejčtenější

.