Zavřít reklamu

ipadApple začal prodávat iPad teprve před 3 dny, přesto se již vyrojili některé problémy. Ty drobnější, většinou pouze malé chybky jsme vám přinesli v článku zkušenosti prvních uživatelů iPadu. Nyní již první uživatele trápí skutečné problémy, ty hlavní jsou zatím dva. První je displej, který zanechává opravdu výrazné otisky prstů. Druhý problém se týká signálz Wi-Fi.

iPad Multi-touch screen

iPad je vybaven displejem, který je díky nové technologii ostřejší, světelnější, více kontrastující a mnohem rychlejší, než multi-touch displej v iPhone 3Gs. Ovšem i tento displej má své ale. Zanechává tolik otisků, že se neobejdete bez čištění po krátkém psaní na virtuální klávesnici, i pokud máte čisté ruce. Navíc iPad umožňuje okamžité reakce na emaily a další komunikaci, kterou můžete řešit přímo z postele nebo gauče. Často se tak stane, že vám dojde email a vy chcete jen odepsat, nikoli jit do koupelny umývat si ruce a až poté reagovat na daný mail. Podívejte se sami, co se stane po napsání jednoho průměrného mailu s vaším displejem.

ipad_fingerprint-4
iPad_fingerprint-1-1

Wi-Fi

Zatím první, skutečně zásadní problém se týká připojení Wi-Fi, na které si stěžuje více a více uživatelů přímo na oficiálních diskusních fórech Apple Inc., které naleznete zde. Uživatelé buď ztrácí signál, nebo je velmi nízky, pomalý, případně se nadaří připojit se vůbec. Několik stovek uživatelů již napsalo, že používají Apple Airport Extreme ( nejnovější verze a firmware) a jejich iPad se k sítí vůbec nepřipojí, nebo jede internet neskutečně pomalu. Přitom se ze stejného místa připojují s MacBookem nebo iPod touch/iPhone naprosto běžně a vše funguje jak má. Není to problém ouze jednoho Apple Routeru, další routery mají stejné problémy. Pokud se vám povede se vůbec připojit, místo nejpohodlnějšího prohlížení webu a nového zažitku, jak avizoval Steve Jobs na Keynote, budete řešit proč jakákoli věc, kterou ze stejného místa připojíte na Wi-Fi jede rychleji a stabilněji, než právě iPad.

Přehřívání

iPad má ještě jeden, zatím objevený neduh. Tím je přehřívání, kterým trpí více a více zákazníků. Pracovní teplota dosahuje podle manuálu k iPadu maximální hranice 35 stupňů celsia. Ovšem i uživatlé, kteří nepřekračují tuto teplotu, již videli obrázek, který je níže. Obsahuje hlášení o tom, že je potřeba vypnout zařízení do doby, než schládne. Problémy se objevují pokud pracujete s iPadem delší dobu, nebo pokud jej používáte na přímém sluníčku. Tato chyba doprovázela také iPhone 3Gs, ale zmizela spolu s první aktualizací firmware. Předpokládá se, že u iPadu to bude podobné.

ipadoverheat_550x413

Ani k jednomu problému se Apple Inc. v době psaní tohoto článku oficiálně nevyjádřil.

Dnes nejčtenější

.