Zavřít reklamu

Jistě jste si všichni všimli, že v posledních dnech se v České Republice mění počasí jak kdyby byl duben nebo květen. Díky tomu jsem se rozhodl, že vám pomůžu být připravený na tyhle změny a pomocí iPhonu budete stále v obraze. Když se podíváme na iTunes App Store do sekce počasí, tak najdeme mnoho aplikací, ale pokusím se zaměřit na ty, které jsou dle mého názory nejlepší a to Weather Pro (1.místo iTunes App Store) a Fizz Weather (3.místo iTunes App Store)

Weather Pro

Weather Pro je aplikace od skupiny meteorologických Evropských specialistů, kteří podávají zprávy o počasí v celkem vysoké kvalitě a obsahuje předpověď pro více než 800 tisíc lokalit na světe každý den. Ten kdo vlastní iPhone 3G nebo 3GS tak díky službě na lokalizaci máte stále přehled o počasí ať jste kdekoliv. Jedná se o aplikaci, která pro svůj chod potřebuju internetové připojení -3G, EDGE, GPRS nebo WiFi.

Hned na začátku si zvolíme s obsáhlého seznamu město pro které chceme zjištovat počasí a nebo pomocí GPS souřadnic si necháme vše zjistit a nastavit automaticky.

Když  spustíme aplikaci s nastaveným městem, tak nás přivítá přehledná obrazovka s aktuální teplotou, rychlostí a směrem větru, tlakem, vlhostí a obrázkem ukazující aktuální stav oblohy(slunečno, oblačno, sněžení..) Dále na hlavní stránce najdeme předpověd pro následující týden a jednotlivé dny si můžeme rozkliknout a zjistíme předpověd v intervalu tří hodin.

Také je možnost kliknout na obrázek grafu(pod ukazatelem baterie) a ten nám odkryje  mnoho zpracovaných dat do grafů.

Najdeme zde například: teplotu, srážky, vlhkost vzduchu, tlak, sílu větru, sluneční svit apod.

Další zajímavá možnost je satelitní náhlad na danou lokalitu. Velmi dobře je v 15 minutových intervalech vidět jak se pohybují mraky.

https://youtube.com/watch?v=G5wyL8EQ3oo

Aplikaci Weather Pro zakoupíte v iTunes App Store za 2,99 Euro zde.

Fizz Weather

Award winnig Fizz Weather poskytuje detailní informace o více než 58 tisících městech na světě. Stejně jako Weather Pro má možnost hledání lokality pomocí GPS. Výhodu vidím v možnosti zobrazení předpovědi na 15 dní dopředu a u následujících sedmi dnech i s grafy. Tato aplikace dále umožňuje vyhledat aktuální počasí nad Vámi vybraným letištěm a tím ukazuje potencionální zpoždění z důvodu nepříznivého počasí. Informace které aplikace obsahuje jsou: teplota, rychlost a směr větru, pravděpodobnost srážek, vlhkost, viditelnost, hladinu UV záření, svit  apod.

Po nastavení města pro které chceme zobrazovat zpravodajství nás přivátá velmi povedený a přehledný program, kterému nemám co vytknout. Zase vidíme obrazovku s aktuálním počasím, teplotou, větrem, tlakem apod. Aplikace samozřejmě také zvládá satelitní snímky, ale navíc předpověd s danou lokalitou, tak jak jsme zvyklí z televizního počasí.

https://youtube.com/watch?v=JNHji-xuEzU

Aplikaci Fizz Weather zakoupíte v iTunes App Store za 2,99 Euro zde.

Závěrem bych chtěl říct, že obě aplikace stojí za cenu 2,99€. Můj čistě subjektivní názor preferuje aplikaci Fizz Weather, protože mi přijde přehlednější a s více informacemi, ale jako vše na světě má velké mínus a to jen 58tisíc míst oproti Weather Pro, který má 800tisíc míst pro které si můžete nechat zjišťovat počasí. Abych to shrnul pro občany krajských měst bych doporučil Fizz Weather. Pro nás, kteří obýváme menší města je lepší Weather Pro.

Dnes nejčtenější

.