Zavřít reklamu

Jak už název tohoto návodu napovídá, tak dnes jsem si pro vás připravil něco velice speciálního. Podíváme se totiž na to, jak jednoduše poznat, jestli váš iPhone pochází z Číny nebo Jižní Koreje. A jak to zjistíme? Velice jednoduše. Vše, co k tomu budeme potřebovat, je náš iPhone a v něm předinstalovaná aplikace Fotoaparát. Všechno se to týká zvuku uzávěrky, kterou iPhone vydá tehdy, když něco vyfotíte. Pokud se chcete dozvědět více, tak si určitě tento článek přečtěte až do konce.

Jak zjistit, jestli váš iPhone pochází z Číny nebo z Jižní Koreje

Jak už jsem v úvodu zmínil, všechno se to točí okolo zvuku uzávěrky. Pokud patříte mezi bystré uživatele iPhonu, tak jste si mohli všimnout, že pro většinu z vás platí tichý režim i v případě, že vyfotíte fotografii – zvuk uzávěrky se nepřehraje. Nyní ale pozor. Zařízení, která pochází z Číny nebo Jižní Koreje takto nefungují. V těchto dvou zemích je totiž uzákoněno, že každý smartphone musí při pořizování fotografie vydat zvuk uzávěrky. Je to uzákoněno především kvůli tomu, aby někdo někoho nevyfotil bez jeho svolení.

Pokud tedy chcete zjistit, jestli váš iPhone pochází z Číny nebo z Jižní Koreje, stačí, abyste si na vašem zařízení pomocí bočního přepínače aktivovali tichý režim. Nyní, pokud vyfotíte fotografii a i přesto uslyšíte zvuk uzávěrky, tak váš iPhone pochází z trhu z výše uvedených zemích. Pokud naopak zvuk neuslyšíte, zařízení pochází z trhu mimo Čínu či Jižní Koreu.

I nejnovější iPhone X má v Číně a Jižní Korei uzákoněno, že musí vydávat zvuk při vyfocení fotografie:

A co si o tomto tématu myslíte vy? Měl by se povinný zvuk uzávěrky uzákonit i v ostatních zemích nebo je to zbytečné? Podle mě se jedná o funkci, která je doopravdy zbytečná, jelikož pokud někdo chce něco vyfotit, vždy si najde cestu, jak fotografii uskutečnit. Každopádně nás zajímá i vás názor, takže nám ho určitě napište do komentářů!

Apple China

Dnes nejčtenější

.