Zavřít reklamu

iPhone 6s cameraPřed pár desítkami minut jsme vám přinesli rozsáhlý článek, ve kterém vám moderátor Charlie Rose odhaluje skryté podrobnosti o tom, jak to funguje v Applu a proč Apple dělá kroky, jaké dělá. Článek jsme převzali ze serveru 9to5mac, kde byl poměrně dobře shrnutý, ale bohužel neuváděl jednu zajímavost, kterou Rose ve svém pořadu odhalil o iPhonu a jeho fotoaparátu, který je mezi majiteli opravdu oblíbený.

Podle Graham Townsenda vyčlenil Apple tým 800 lidí, kteří pracují jen vývoji fotoaparátu jablečného telefonu, aby byl špičkový a co nejlépe připravený pro všechny situace. Tak velký tým je obrovský na poměry Applu a jen dokazuje, že kalifornská společnost stojí o to, aby její nejprodávanější produkt nabídl co nejšpičkovější fotoaparát.

Townsend, který vede obrovský tým inženýrů a dalších specialistů, vzal moderátora na prohlídku po laboratoři určenou pro vývoj a přiblížil mu, jak Apple testuje fotoaparát pro iPhone. Zaměstnanec prozradil, že fotoaparát je složen z více než 200 součástek a testovací laboratoř je tak složitá, že v ní pracovníci simulují různé podmínky, aby fotoaparát vypilovali ještě před tím, než se začne vyrábět.

„Můžeme zde simulovat všechny situace. A větře tomu nebo ne, pro zachycení jediného obrázku se zpracuje 24 miliard operací“ prozradil Rosovi. Townsend ještě moderátorovi ukázal mikro-systém odpružení, který zajišťuje, aby fotografie byly ostré, i když se vám třese ruka.

*zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.