Zavřít reklamu

Touch ID Mac iconI když se může zdát, že Apple začal vyvíjet Touch ID až společně s vývojem iPhonu 5s, kde se poprvé objevil, tak opak je pravdou. Apple si totiž nechal patentovat tuto technologii jen krátce potom, co vydal vůbec první iPhone v roce 2007. Zatímco ale patent pro smartphone mu byl uznán, tak pro počítače Mac doposud ne a Apple musel počkat dlouhých 8 let, než byl schválen patent Touch ID osobní počítače od Applu.

Možná právě proto jsme se této technologie doposud u jablečných počítačů nesetkali, i když snímač otisku prstu nabízejí jiní výrobci (například Dell) už dlouhou řadu let. Patent Touch ID pro Macy byl schválen tedy až dnes, jenže pokud se na výkresy podíváte, tak zjistíte, že Apple tuto technologii začal vyvíjet už dávno před rokem 2007, jelikož počítač od Applu na obrázku je mnohem starší a sahá k počátkům společnosti.

Patent popisuje technologii, která umožňuje implementovat Touch ID do klávesnice stolních počítačů, kterými jsou dnes iMacy, ale také do přenosných počítačů, kterými jsou v případě Applu MacBooky. Od této doby by tedy nebylo tak velkým překvapením, kdyby Apple najednou představil MacBook nebo novou klávesnici s Touch ID, ale dnes jsme se podpory senzoru v nové klávesnici ani trackpadu nedočkali.

Touch ID Mac

*zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.