Zavřít reklamu

Xiaomi macbook air copyPřed pár měsíci se objevila zpráva a dokonce i fotografie notebooku od Xiaomi, který do té doby vyráběl jen smartphony, tablety a wearables zařízení. Zpráva o tom, že chce Xiaomi představi svůj ultrabook by byla jistě zajímavá, ale ne tolik, kdyby se neobjevili fotografie údajného notebooku, který vypadal téměř stejně jako MacBook Air jen s logem Xiaomi. Společnost však následně pravost fotografií popřela a žádný notebook nepředstavila.

Nyní ale Bloomberg příchází s informací, že Xiomi nakonec přeci jen svůj ultrabook představí a to už na začátku roku 2016. Notebook bude navržený tak, aby přímo konkuroval vyšší třídě jako je MacBook Air nebo Lenovo ThinkPad. Společnost prý v současné době jedná se Samsung, který by měl pro ultrabook dodávat paměťi a displeje.

Na jednu stranu je zvláštní, že chce Xiaomi přijít se svým prvním počítačem na trh, který pomalu ale jistě upadá. Počítače jsou totiž v poslední době méně oblíbené a zákaznici raději sáhnou po hybdridním zařízení, které kombinuje notebook a tablet. Na stranu druhou ale Xiaomi už v minulosti ukázalo, že umí přijít na přeplněný trh, prosadit se na něm a dostat se hodně vysoko. Xiomi totiž nahání strach všem dosavadním výrobcům chytrých telefonů a například v Číně sesadil Apple na třetí místo.

xiaomi macbook air
xiaomi notebook
xiaomi macbook

Dnes nejčtenější

.